?>

Siirt Peynirleri Bursa’da Büyük İlgi Gördü

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten’in katılımıyla Bursa Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Peynir Kültürü: Kültür ve Lezzet Buluşması” etkinliğinde Siirt, yöresel peynirleriyle dikkat çekti.

GÜNDEM - 3 ay önce

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten’in katılımıyla Bursa Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Peynir Kültürü: Kültür ve Lezzet Buluşması” etkinliğinde Siirt, yöresel peynirleriyle dikkat çekti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen peynir çeşitlerinin tanıtıldığı etkinlikte, Siirt Olgunlaşma Enstitüsü ile Siirt Eruh Levendi Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan beş farklı yöresel peynir ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Doğal yöntemlerle üretilen peynirler, kendine özgü aroması ve üretim hikâyesiyle katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Siirt peynirlerinin en önemli özelliklerinden biri olan ve geleneksel yöntemlerle hazırlanan fırşi mayası da etkinlikte tanıtıldı. Yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan bu özel üretim yöntemi, ziyaretçilere hem sözlü anlatımlarla hem de bilgilendirici sunumlarla aktarıldı.

Etkinlikte yer alan Siirt Eruh Levendi Kadın Kooperatifi üyeleri, yöresel peynirlerin üretim aşamalarını, kullanılan malzemeleri ve bölgenin gastronomi kültürünü katılımcılarla paylaşarak Siirt’in zengin mutfak mirasını tanıttı.

Program, Siirt’in gastronomik değerlerinin ulusal düzeyde tanıtılmasına katkı sunarken, yöresel ürünlerin markalaşması, coğrafi işaret çalışmaları ve kırsal kalkınma açısından da önemli bir platform oluşturdu. Özellikle kadın üreticilerin emekleriyle ortaya çıkan ürünler, hem kültürel mirasın yaşatılmasına hem de yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlamasıyla takdir topladı.

Bursa’da düzenlenen etkinlikte Siirt peynirleri, lezzeti kadar taşıdığı kültürel değerlerle de öne çıkarak ziyaretçilerden tam not aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Botan Çayı’nda Boğulan Gencin Cansız Bedeni Bulundu

2026-06-13 22:07 - GÜNDEM

Siirt’te Botan Çayı’na Giren Genç Kayboldu

2026-06-13 18:31 - GÜNDEM

Siirt’te Merdivenden Düşen 1 Yaşındaki Bebek Yaşamını Yitirdi!

2026-06-13 15:59 - GÜNDEM

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

2026-06-17 09:43 - TEKNOLOJİ

Tillo Belediye Başkanı Aydın'dan Başhekim Prof. Dr. Yolbaş'a Ziyaret

2026-06-16 15:09 - SAĞLIK

Çocuklar İçin Ortak Denetim

2026-06-13 10:13 - ASAYİŞ

Bölgesel Güvenlik Konuları Görüşüldü

2026-06-18 11:55 - ASAYİŞ

Bir Ayda Çok Sayıda Operasyon: Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Yasa Dışı Bahse Darbe

2026-06-17 10:19 - ASAYİŞ

Patpat denetimleri sonuç veriyor

2026-06-13 09:56 - ASAYİŞ

Siirtli Teknik Direktör Mustafa Özer, Bitlisspor'u 3. Lig'e taşıdı

2026-06-15 12:14 - SPOR

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM

Sabahın karanlığında oraya koştular

10:38 - GÜNDEM

Bu cadde acilen düzenleme bekliyor

11:20 - GÜNDEM

GGC’nin 40. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

13:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM