?>

Siirt’te Asrın Felaketi Anma Programı Düzenlendi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Asrın Felaketi Anma Programı"nda Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Siirt'te de hissedilen depremin ilk anlarından itibaren devlet olarak yaraları sarmak için ülke genelinde çalışmalar gerçekleştirildiğini dile getiren Kızılkaya, Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sahada arama, kurtarma, insani yardım ve eğitim destek ekipleriyle birlikte aktif olarak yer aldıklarını belirtti.

Adıyaman'da tam teşekküllü mutfak ile depremzedelere sıcak yemek hizmeti sunulduğunu dile getiren Kızılkaya, "Eğitim destek ekiplerimiz Malatya, Kahramanmaraş, Hatay'da görev almıştır. Merkez Abdulhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki ekmek fabrikasında üretilen 102 bin ekmek deprem bölgesine gönderilmiştir. Ayrıca Hatay'da anaokulu ve temel eğitim sınıfı kazandırdık. Asrın felaketi olan depremin olumsuz etkileri ilimizde de hissedilmiş geceyi dışarda geçiren halkımızın barınma ihtiyaçları karşılanmıştır." dedi.

Deprem sonrasında 1009 ailenin Siirt’te misafir edildiğini, 750 aileye de psikososyal destek verildiğini dile getiren Kızılkaya, asrın felaketinin devlet ve millet el ele vermesiyle asrın birlikteliğine dönüştüğünü söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) lideri Fevzi Yeşilkavak da deprem esnasında sahada yapılan çalışmalar hakkında slayttan bilgi verdi.

İl Müftüsü Şakir Pinal, depremde hayatını kaybedenler için ildeki Kur’an kurslarında okunan 25 hatmin duasını yaptı.

Deprem konulu resim sergisinin gezilmesiyle program son buldu.

Programa İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Ak Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

2024-02-09 15:01 - GÜNDEM

Gaziantep’te silahlı çatışma!

2024-02-08 20:48 - ASAYİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’e geliyor…

2024-02-03 23:28 - POLİTİKA

Meral Akşener'in ablası Mualla Özen hayatını kaybetti

2024-02-03 10:02 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi Erkek Voleybol Takımı 1 Lig Play Off Maçlarında İlimizi Temsil Edecek

2024-02-05 09:53 - SPOR

Bu kütüphane 24 saat açık

2024-02-03 23:43 - EĞİTİM

Ahmet Bozgeyik Seçim Startını Köyünden Verdi

2024-02-08 13:13 - POLİTİKA

Bugün Gaziantep'te 34 vatandaşımız hayatını kaybetti

2024-02-06 18:05 - GÜNDEM

Nurdağı’nda 3 Kilo Skunk Ele Geçirildi: Skunk Nedir?

2024-02-08 14:25 - ASAYİŞ

GAÜN’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne özel söyleşi

2024-02-08 16:40 - EĞİTİM

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM