?>

Siirt’te Çanakkale Zaferi Törenle Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehit Günü” Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

GÜNDEM - 2 yıl önce

Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siirt Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirilen tören, Şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı atışından sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından Şehitlik Anıt defteri imzaladı.

Vali Kızılkaya Şehitlik Anıt Defterinde şunları kaydetti.

“Kahraman Türk Evlatları, Aziz Şehitlerimiz! Türk Milleti olarak, minnet ve şükran duyguları içerisinde, aziz hatıranızı yâd etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Uğruna çok ağır bedeller ödenerek, yüzbinlerce şehit ve gazimizin kanlarıyla kazanılmış, Çanakkale zaferinin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, al bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır. Zaferin 109. yıldönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından şehitlerimiz için dua okundu. Vali Kızılkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Şehitlikteki anma programının ardından tören, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.

3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Üsteğmen Canan Tok Ürkmez tarafından günün anlam ve önemi belirten konuşma yapıldı.

Törende, Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Oratoryosu büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

Vali Kızılkaya tebrik ettiği öğrencilere Çanakkale gezisi sözü verdi.

Tören, Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü anma programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Törenlere; Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, Garnizon Komutanı ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Vali Yardımcıları Abdulhamit Mutlu, Fatih Kurt ve Şeyma Aktaş Semiz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, kurum amirleri, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü anma programı kapsamında Vali Kızılkaya, il protokolü ile birlikte ‘Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti.

Federasyon başkanı Baki Olgaç’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kızılkaya, federasyon yetkilileri, şehit yakınları ve gaziler ile sohbet etti. Taleplerini dinledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı Valiliğimiz himayelerinde şehit ve gazi aileleri onuruna verilecek yemek ile sona erecek.

Haftanın Öne Çıkanları

İlkokul öğrencileri geri dönüşüm kostümleriyle çevre temizliği yaptı

2024-03-11 22:35 - EĞİTİM

Siirt’te “18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Çeşitli Etkinliklerle Anılacak

2024-03-16 11:45 - EKONOMİ

Siirt, Diyarbakır, Batman ve Mardin’deki OSB'lere yatırımcılar sıraya girdi

2024-03-16 12:09 - EKONOMİ

Siirt Üniversitesi Kazakistan’da Düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarına Katıldı

2024-03-15 16:53 - EĞİTİM

Siirt Belediye Genç Erkekler Voleybol Takımı, Van Bölge Şampiyonası'nda İlimizi Temsil Edecek

2024-03-15 17:01 - SPOR

Siirt’te Terör Örgütüne Ait Mühimmat Ele Geçirildi

2024-03-14 13:43 - ASAYİŞ

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Olğaç: 'Siirt'imiz En Az 100 Yıl Suya Muhtaç Olmayacak Projeler Gerçekleştireceğiz'

2024-03-11 22:31 - POLİTİKA

BBP'den Yoğun Katılımlı Seçim Lokali Açılışı

2024-03-17 23:27 - POLİTİKA

SİDAV OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

2024-03-13 11:24 - GÜNDEM

Siirt’te Bir İlk!

2024-03-18 13:48 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Öğrenciler karnelerini alarak tatile girdi

12:20 - GÜNDEM

Muharrem Ayında Aşure Buluşması

12:19 - GÜNDEM

Bölge Basını Diyarbakır'da Buluştu

11:04 - GÜNDEM

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Öğrenciler karnelerini alarak tatile girdi

12:20 - GÜNDEM

Koruyucu Aile Ol, Hayata Dokun

12:20 - YAŞAM

Muharrem Ayında Aşure Buluşması

12:19 - GÜNDEM

242 Sporcu Siirt'te Yarışıyor

12:18 - SPOR

Siirt Futbolu Yasta

12:16 - YAŞAM