?>

SİÜ'den promosyon iddialarına cevap

Siirt Üniversitesi, önceki Eğitim Sen Siirt Şubesince banka promosyonu ihalesi şartnamesinde alt limitin 30 bin TL olarak belirlendiği halde ihalenin 22 bin 400 lira ile Türkiye İş Bankasında kaldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

YAŞAM - 2 yıl önce

SİÜ'den yapılan açıklamada, üniversitenin personelinin maaş ve diğer mali haklarına ilişkin ödemelerin bankacılık sistemi üzerinden yapılmasına dair 2023 Yılı Banka Maaş Promosyon İhalesi 17.01.2023 tarihinde gerçekleştirildiği, kapalı zarf ve açık artırma usulüne göre yapılan ihaleye en yüksek teklif sunulabilmesi için ihale şartnamesine ilk teklifin en az 30.000,00 TL olması gerektiği yönünde hüküm konulduğu aktarıldı. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Personelin yararını mümkün olan en üst seviyede gözetmek ve rekabetçi, şeffaf bir katılım sağlamak adına ilimizde bulunan tüm bankalara davetiye gönderilmiş ve sonuç olarak yapılan promosyon ihalesine en yüksek teklif 22.400,00 TL de kalmıştır. Bununla beraber daha da yüksek bir teklif elde edilmesi ihtimaline binaen 22.01.2023 tarihine kadar beklenilmiş ancak tüm girişimlere rağmen daha yüksek bir teklifin elde edilememesi üzerine ihalenin iptal edilmesine ve ilerleyen süreçte yeniden ihaleye çıkılmasına karar verilmiştir.

Sürecin şeffaf katılımcı ve rekabetçi bir ortamda yürütülebilmesi adına idaremizce oluşturulan Komisyona üniversitede yetkili sendika temsilcisi de dahil edilmiş neticeden ise işyerimizde örgütlü tüm sendikalara bilgi verilmiştir. İdaremizin sürecin yürütülmesinde gösterdiği hassasiyet ve yoğun emek maalesef kimi çevrelerce art niyetli bir şekilde görmezden gelinmiş ve sürece gölge düşüren bilgiden yoksun açıklamaların yapıldığına şahit olunmuştur. Promosyon sözleşmesinin imzalandığı yönündeki açıklamalar yukarıda izah olunan sebeplerden ötürü gerçeği yansıtmamakta olup kıymetli personelimizin ve saygıdeğer kamuoyunun yukarıda açıklananların dışında diğer söylemlere itibar etmemesi rica olunur."

Haftanın Öne Çıkanları

SİÜ'nün promosyon ihalesine dikkat çekildi!

2023-01-21 14:25 - EKONOMİ

Barış Mahallesi Semt pazarı yapım proje çalışmaları devam ediyor

2023-01-17 15:46 - GÜNDEM

4-6 yaş öğrencileri Kur’an’a geçmenin sevincini yaşadı

2023-01-19 16:39 - GÜNDEM

Okul kütüphanesi tamamen yenilendi

2023-01-16 15:55 - GÜNDEM

Siirt Arkeoloji Müzesi 2023 Yatırım Programına Alındı

2023-01-17 15:49 - GÜNDEM

Siirt’e 10 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alınacak

2023-01-18 14:52 - GÜNDEM

Siirt’te trafik kazası: 2 kişi yaralı

2023-01-19 16:45 - ASAYİŞ

Hıfzullah Canpolat Belediye Başkan Yardımcılığına Getirildi 

2023-01-17 14:44 - GÜNDEM

SİİRT’İN JEOLOJİK YAPISI ARAŞTIRILIYOR

2023-01-18 14:54 - GÜNDEM

Siirt’in tarihini rehberler eşliğinde gezerek öğreniyorlar

2023-01-18 14:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Emrah'tan İl Emniyet Müdürü Öztürk'e ziyaret

10:57 - YAŞAM

Askerlik Şubesi Yeni Binasında Hizmete Başladı

13:11 - YAŞAM

Siirt'te ÇATOM Ziyareti: Kadınların Güçlenmesine Vurgu

10:07 - YAŞAM

Şanlıurfa’da tarımsal sulama alanlarında kaçak tüketim yüzde 96’ya ulaştı

15:52 - YAŞAM

Siirt Havalimanı 2025 Yaz Uçuş Tarifesi Yayınlandı

23:34 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM