?>

TTVG'den Samsun Teknopark girişimcisine ödül

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki Samsun Teknopark'ta faaliyet gösteren yapay zekâ firmasının kurucusu Öğr. Gör. Sema Gül Türk, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTVG) tarafından 'AR-GE Organizasyonlarında Liderlik Öyküleri- Refik Üreyen Ödülleri' kategorisinde ödüle layık görüldü.

TEKNOLOJİ - 4 yıl önce

Samsun Teknopark'ın başarılı firmalarından olan yapay zekâ firmasının kurucusu ve girişimci kimliğiyle öne çıkan akademisyeni Sema Gül Türk, projeleri ve firmasıyla çeşitli başarılara imza attı. İlk olarak OMÜ AR-GE Proje Pazarı'nda birinciliğe ulaşan Öğr. Gör. Sema Gül Türk, bu başarıyla birlikte Samsun Teknopark'ın uygulayıcı kuruluş olduğu BİGG Programı kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından projesi desteklenerek Samsun Teknopark'ta firmasını kurdu. Firmayı kurmasının ardından dünyanın en büyük melek yatırımcılık ağı olan Keiretsu Forum Türkiye'den 1 milyon 250 bin TL değerlemeyle ilk yatırımını aldı.

'Üniversitemizin geliştirdiği proje odaklı çalışmalarla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum'

Samsun Teknopark tarafından TTGV ödülleri için önerilen ve ödüle değer görülen Sema Gül Türk, sevinç ve memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: '2020 TTGV Ödülleri'nde ‘AR-GE Organizasyonlarında Liderlik Öyküleri – Refik Üreyen Ödülleri' kategorisinde aldığım ödülden dolayı çok mutluyum. Üniversitemizin geliştirmekte olduğu proje odaklı çalışmalarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve bundan sonra da aynı motivasyonla çalışacağım. Çalışmalarımda desteğini esirgemeyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Terzi'ye, her zaman bir şeyleri başarabileceğime inanan Prof. Dr. Canan Seren ve ödül için beni öneren, girişimim konusunda beni her zaman destekleyen Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak'a, teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Siirt'te Geleceğin yıldızları bilim şenliğinde buluştu

12:38 - TEKNOLOJİ

NLK Bilgi Teknolojileri A.Ş., Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i Ağırladı

21:54 - TEKNOLOJİ

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti Başladı

10:48 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Meslek Lisesi Öğrencilerine Enerji Sektöründe Çalışma Fırsatı  

09:47 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Drone ve Yapay Zeka Destekli Kaçak Trafo Operasyonu: Kaçak Trafolar, Güneş Paneliyle Enerji Üretilen Tarlada Bulundu  

10:06 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM