?>

Turuncu kategorideki 5 ilin sağlık müdürleri toplandı

SAĞLIK Bakanlığı'nın koronavirüs aşı haritasında 'turuncu' kategoride yer alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde aşılanma oranının artırılması için oluşturulan Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Mardin'de toplandı.

SAĞLIK - 4 yıl önce

SAĞLIK Bakanlığı'nın koronavirüs aşı haritasında 'turuncu' kategoride yer alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde aşılanma oranının artırılması için oluşturulan Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Mardin'de toplandı. Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, "Bu bölgede Covid-19 aşı oranları maalesef ülke ortalamasının altında. Fakat vaka durumuna baktığımız zaman daha az olduğunu, özellikle yaz aylarına göre ciddi bir düşüş eğiliminde" dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen toplantıya Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak İl Sağlık Müdürleri ve hastane yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, kentte vakaların yaz aylarına göre, ciddi bir düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. 2 yıl boyunca sağlık çalışanlarının büyük bir emek, gayret ve üstün bir özveriyle çalışmaya devam ettiğini belirten Yavuz, "Bu bölgede Covid-19 aşı oranları maalesef ülke ortalamasının altında. Fakat vaka durumuna baktığımız zaman daha az olduğunu özellikle yaz aylarına göre ciddi bir düşüş eğiliminde. Pandemi ile mücadelede kesinlikle aşının önemi ve yapmış olduğu koruma tartışılmaz" dedi.

'VAKA SAYILARINDA İYİYE GİDİYORUZ'Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise aşı konusunda uyarılarda bulunarak "Özellikle bölge vaka sayılarına baktığımız şu anda iyi gittiğimizi görüyoruz. Bu da bizim için en azından yüz yüze görüşme ve sorunlarımızı dile getirme ve paylaşımda bulunmak için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanı'mızın en son sosyal medya paylaşımında 9 ilin henüz maviye dönmediğini, turuncunun devam ettiğini ve bu noktada tüm paydaşların buna destek vermesi çağrısında bulundu" diye konuştu.'HASTANEYE YATIŞLARIN YÜZDE 90'I AŞISIZ VEYA EKSİK AŞILI'Hastanelere yatışların yüzde 90'ının aşısız veya eksik aşılı vakalardan oluştuğunu hatırlatan Dr. Tekin, "Dolayısıyla bu noktada bölge illerimize baktığımızda aşı oranlarımızın halen yüzde 60'ın altında olduğunu ya da yüzde 60 civarında bulunduğunu görüyoruz. Bizler bu noktada biraz daha hassasiyetle, bu işin üzerine gitmemiz, vatandaşa daha çok eğilmemiz, daha fazla dokunmamız, daha fazla bilgilendirmeniz ve aşı hususunda oranları mutlaka arttırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Acil sağlık hizmetleri tarafından daha koordineli ve nitelikli sağlık hizmet sunulması amacıyla yapılan toplantıya illerin sunumları ile devam edildi.

- Mardin
Haftanın Öne Çıkanları

Buharkent, Türkiye Tırmanma Yarışı'na ev sahipliği yapacak

2021-11-16 12:33 - SPOR

Basit Önlemler ile Çocukları Hastalıklardan Korumak Mümkün

2021-11-16 12:33 - SAĞLIK

İbrahim Hakkı’nın İzinde Gökyüzü Gözlem Şenliği

2021-11-16 12:12 - EĞİTİM

Emniyet teşkilatı mensupları ve üniversite öğrencileri "sıra gecesinde" buluştu

2021-11-15 14:42 - GÜNDEM

Okul önlerinde sürate dikkat! 

2021-11-16 12:01 - YAŞAM

SİİRT’TE “EN İYİ NARKOTİK ANNE PROJESİ” EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

2021-11-14 20:43 - GÜNDEM

Vefat ve Başsağlığı

2021-11-15 14:49 - GÜNDEM

Şehit kızı babasının adının yaşatılacağı okulda öğretmen olmak istiyor

2021-11-11 15:07 - GÜNDEM

SİİRT'TE FECİ KAZA

2021-11-15 14:47 - GÜNDEM

OKULLARA BOYA DESTEĞİ

2021-11-14 20:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Dicle Elektrik Masa Tenisi Takımı Türkiye Şampiyonasında Mücadele Edecek

10:33 - SAĞLIK

Siirt’te En İyi Narkotik Polisi: Anne" Projesi Kapsamında Siirt'te Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

10:09 - SAĞLIK

Genç Yaşta Kalp Krizi Uyarısı: “Vakalar 20’li Yaşlara Kadar İndi”

00:16 - SAĞLIK

Gördüm-Duydum-Yazdım

00:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM