?>

Ukrayna Büyükelçisi'nin Kayseri hayranlığı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ukrayna ile var olan turizm ilişkilerini geliştirmek ve başta sanayi ve ticaret olmak üzere çok yönlü işbirliği sağlamak amacıyla Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'yı ağırladı.

GÜNDEM - 6 yıl önce

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'yı başkanlık girişinde karşıladı. Ziyarette, Konsolos Andrii Bilyk, Ataşe Anna Shmyk, Büyükelçinin asistanı Valentyna Khorunzha, Ukraynalı gazeteci Olga Budnyk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ile Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da hazır bulundu.

Başkanlık makamında sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nden kaynaklı olarak Kapadokya Bölgesi'ne de hitap edecek bir anlayış içerisinde Ukrayna ile olan ilişkilerin üst düzeyde olduğuna dikkati çekti. Başkan Büyükkılıç, bu ilişkilerden ilham alarak kültür, gastronomi, turizm ve özelde kayak turizmi bakımından daha iyi noktalara taşımak noktasında çalışmaları yaparak Erciyes Dağı'nda Yüksek İrtifa Merkezi denilen özellikle futbol alanındaki kamp merkezinde de ilişkileri geliştireceklerini söyledi.

'KAYSERİ'YE GELMEMİŞ OLSAYDIM BOŞUNA YAŞAMIŞ OLURDUM'

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da ziyarette Kayseri hayranlığından bahsederek, 'Burada şimdilik Kayseri'de birkaç şeyi görebildik. Kesinlikle diyebilirim ki ben Kayseri'ye gelmemiş olsaydım, boşuna yaşamış olurdum. Dost bir ülkeyi temsil etmek beni çok mutlu ediyor. Özellikle bu bağlamda Kayseri'de bulunmaktan son derece mutluyum' dedi. Sybiha, ilişkilerin geliştirilmesi bakımından Ukrayna'dan kardeş şehir teklifinde bulundu.

Ziyarette Başkan Büyükkılıç'tan, Büyükelçi Sybiha'ya KAYMEK kursiyerleri tarafından özel taşlardan yapılmış, el emeği, göz nuru bir eser ile Kültepe Kaniş-Karum'da çıkan tarihi tabletlerin replikası hediye edildi. Büyükelçi Sybiha ise Başkan Büyükkılıç'a, güç sembolü topuz olarak bilinen 'Bulava' ile Ukrayna'dan organik bal takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Mesut Özil Fenerbahçe'ye imzayı attı

2021-01-27 14:48 - SPOR

Siirt'te elektrikli tandır fırınlarına talep çoğaldı

2021-01-28 12:37 - GÜNDEM

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Cinsiyet değiştiren oyuncu, eşinden ayrılıyor

2021-01-27 17:36 - MAGAZİN

Bursa Gürsu'da peyzaj güzelliği

2021-01-27 18:06 - YAŞAM

Battalgazi Belediyesi'nden Göztepe'ye kreş

2021-01-28 09:21 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti

2021-01-25 20:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM

Sabahın karanlığında oraya koştular

10:38 - GÜNDEM

Bu cadde acilen düzenleme bekliyor

11:20 - GÜNDEM

GGC’nin 40. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

13:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM