?>

Ünlü Sudanlı Ressam, Medical Point’te sağlığına kavuştu

Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, karın ağrısı ve şişkinlik nedeniyle Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla geldiği Medical Point Gaziantep hastanesinde kavuştu.

SAĞLIK - 2 yıl önce

Etiyopya’da karın ağrısı, şişkinlik nedeniyle oradaki bir hastaneye başvuran 58 yaşındaki Hussein Merghani Hussein‘in yapılan tetkikler sonucunda sol bağırsağında tümör olduğu belirlendi. Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla Sudan’dan Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne gelerek muayene oldu.

Genel Cerrahi ekibinin gerçekleştirdiği çalışma ile hastanın Etiyopya’daki ön tetkikleri incelendi. Uzman genel cerrahi ekibi, tomografi ve biyopsi raporlarıyla hastanın kalın bağırsağının sol kısmında yer alan tümoral kitlenin bağırsağını tıkamış olduğunu tespit etti.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Ahmet Balık, Doç. Dr. Ersin Borazan, Doç. Dr. Mesut Gül ve Op. Dr. Mehmet Ali Melik tarafından hastanın ileri tetkik ve ameliyat öncesi değerlendirmeleri yapıldı. Bu değerlendirmenin ardından, hastaya ameliyat olması gerektiği bilgisi verilerek, Genel Cerrahi hekimleri Prof. Dr. Balık, Doç. Dr. Borazan, Doç. Dr. Gül ve Op. Dr. Melik tarafından hasta ameliyata alındı. Onkolojik cerrahi ile kolon tümörü olan hastanın kalın bağırsak segmenti ve çevresel lenf bezleri üç saatlik başarılı bir ameliyat ile tamamen çıkarıldı. Kalan sağlam kısımdaki bağırsaklar birbirine dikildi.

Ameliyatın ardından, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan yaptığı açıklamada, 58 Yaşındaki erkek hastanın ameliyat sonrası bağırsaklarının sağlıklı bir şekilde çalıştığını ve ameliyatın üçüncü gününde hastanın ağızdan normal beslenmeye başladığını kaydetti. Sudanlı hastanın ameliyatın beşinci gününde ise şifa ile taburcu edildiği bildirildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan, ‘’Kolon kanserlerinin çoğu bağırsağın iç duvarından kaynaklanan poliplerden gelişmektedir. Bu poliplerin bazı tipleri genellikle 10 yıl içerisinde kansere dönüşmektedir. Poliplerin erken tespit edilmesi ve kolonoskopi ile çıkarılması kolorektal kanser riskini düşürebilmektedir. Aşırı kırmızı et ve işlenmiş et tüketimi, sigara ve alkol tüketimi, karbonhidrattan zengin beslenme, obezite, yetersiz fiziksel aktivite bu hastalıkta en önemli ve değiştirilebilir risk faktörleridir. Kolorektal kanserler, Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri baz alındığında; ülkemizde görülme sıklığı, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen taramalarda yer alan her üç kanser türünden biridir. Bu hastalığın tanısında, 50-70 yaş aralığındaki kişilerin her on yılda bir kolonoskopi ve iki yılda bir gaita da gizli kan taraması yaptırması önerilmektedir’’ diye konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Meysu, ya milletvekili ya da başkan olacak

2023-12-05 06:26 - MAGAZİN

Mahkeme Siirt Zorava Çayında Yapılması Planlanan HES'e İlişkin Kararını Verdi!

2023-12-07 17:08 - YAŞAM

Taş Atan Eller Kalem Tutuyor

2023-12-03 17:16 - EĞİTİM

Yıldırım, Deprem Çalıştay’ında konuştu: DENGELER ALT ÜST OLDU

2023-12-01 22:08 - GÜNDEM

Dünya halı sektörü fuarda buluştu!

2023-12-05 17:50 - GÜNDEM

Gaziantep’te çocuklara özel “Bilim Dolu Cumartesi” etkinlikleri düzenliyor

2023-12-02 10:26 - EĞİTİM

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan Vali Çeber'e ziyaret

2023-12-07 14:02 - SPOR

Ayakkabı ve Terlik sektörünün en önemli fuarlarından 35. GAFSHOES Fuarı törenle açıldı

2023-12-04 16:45 - GÜNDEM

Cengiz Bayram CHP'den Aday Adayı

2023-12-05 18:02 - POLİTİKA

Gaziantepli Halıcılara Moral Verdiler

2023-12-07 13:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KKKA ve Kene Uyarısı

13:08 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Özalp Hasta Kabulüne Başladı

11:27 - SAĞLIK

Siirt EAH'de "Dünya El Hijyeni Günü" Etkinliği

11:19 - SAĞLIK

Eruh’ta Çocuk Doktoru Eksikliği: Aileler Çözüm Bekliyor

19:04 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mayıs Ayı Cilt Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Önemli Uyarılar

14:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM