?>

Üsküdar Vapuru faciası unutulmadı

1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi'nde fırtınaya kapılarak batan Üsküdar Vapuru'nda hayatını kaybeden çoğu öğrenci 387 kişi için İzmit Marina'da anma programı gerçekleştirildi.

GÜNDEM - 4 yıl önce

KOCAELİ (İGFA) - Tarihe ‘Üsküdar Faciası' olarak kazınan 387 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar vapuru kazasının üzerinden 63 sene geçmesine rağmen acılar halen ilk günkü tazeliğini koruyor.

İzmit Belediyesi tarafından İzmit Marina'da düzenlenen programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı ve yöneticileri ile İZSANDER Dernek Başkanı Halil Atay, İZLİDER Başkanı Haluk Cem Gökmen, Biz İzmitiz Platformu ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Hodri Meydan Taraftar Derneği Başkanı Ferhat Uzun, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Aşkın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene CHP İl Başkanı Yıldızlı ve DSP İl Başkanı Dedeoğlu dışında siyasi partilerin il başkanları ve yöneticilerinin katılmaması gözlerden kaçmadı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "1 Mart 1958 Cumartesi günü, Üsküdar isimli vapur, İzmit - Gölcük arasında günün son seferini yapmak için yola çıktıktan kısa süre sonra aniden bastıran fırtınaya yakalandı. Yolcuların çoğu Cumartesi günü yarım gün öğrenim gören İzmit Lisesi ve Sanat Okulu talebelerini taşıyan Üsküdar Vapuru, fırtına ve dalgalara dayanamayarak Körfez'in soğuk sularına gömüldü. Vapurda bulunan çoğu öğrenci, yüzlerce kişi hayatını kaybetti' dedi. Başkan Hürriyet'in konuşmasının ardından kazada hayatını kaybeden vatandaşların anısına denize çelenkler bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi belli oldu

2021-02-24 14:22 - SPOR

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

2021-02-26 10:41 - EKONOMİ

Konya'da gol sesi çıkmadı

2021-02-26 18:31 - SPOR

Türk profesör Prof. Dr. Berrin Tansel'e NASA'dan ödül

2021-02-28 09:49 - GÜNDEM

Batman'da Burak Gross'a görkemli açılış

2021-02-25 12:47 - YAŞAM

Kenan Doğulu'dan şok Beren Saat paylaşımı!

2021-02-26 11:16 - MAGAZİN

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM