?>

UTİB Başkanı'ndan mühendislere mesaj

Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programı’nın açılışında konuşan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Proje kültürü geliştirilmiş mühendislerimizi sanayiye kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

EKONOMİ - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) desteğiyle, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (TMMOB) moderatörlüğünde yürütülen Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programının açılış toplantısı gerçekleşti. Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin personel yetkinlikleri ihtiyaçlarının giderilmesi ve edinilen proje kültürünün merkezlerde içselleştirilmesi amacıyla düzenlenen programa ilişkin toplantıda, Program Koordinatörü Oğuzhan Uslu, katılımcılara bilgi vererek sorularını cevapladı.

‘KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEMELİYİZ’

Ar-Ge merkezlerinin desteğinin projede önemli bir rolü üstlendiğini söyleyen UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Proje kültürü geliştirilmiş ve çeşitlendirilmiş mühendislerimizin sanayiye kazandırılmaları öncelikli hedefimiz. Proje kültürünün merkezlerimizde içselleştirilmesi için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. 12 senedir düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarımızı, son iki senedir Techxtile Start Up Challenge adıyla sürdürüyoruz. Amacımız, tekstilin başkenti olan Bursa’da bir start-up ekosistemi oluşturabilmek. Arkadaşlarımızdan, verimliliğin artırılabileceği ve maliyetlerin azaltılabileceği süreçlerde iyileşmeler sağlamalarını bekliyoruz. Çok rekabetçi bir pazar var ve ayakta kalabilmemiz için sürekli ürünlerimizi ve kendimizi yenileyebilmemiz gerekiyor” dedi.

 ‘BURSA, PAZARA KOLAY HÂKİM OLUYOR’

Bursa’da hazır giyim birliklerinin görevlerini yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizen UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir de “Üniversiteler ve tekstil mühendisleri odaları ile bunun gibi faydalı programları daha fazla yapmalıyız. Ar-Ge merkezlerinin artması, firmaların yetkinliklerinin geliştirilmesi ve çalışanların bu yönde eğitilmeleri Bursa ortamını kalkındıracak. Bursa’nın çok hızlı ve çok farklı ürünleri çıkartabilmesi, değişken süreçlerde pazara kolay hâkim olmasını sağlıyor” diye konuştu.

 ‘İNSANA YATIRIM, ÇOK ÖNEMLİ’

İnsana yatırım yapmanın kalkınmayı sağlayacağını vurgulayan Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Genel Başkanı Aykut Üstün ise “Küreselleşen dünyada, kendine yeni bir yön vermeye çalışan tekstil hazır giyim ve moda sektöründe çalışan meslektaşlarımızı, bu program sayesinde donatmanın peşindeyiz. Projenin içeriğinde inovasyon, sürdürülebilirlik ve zaman yönetimi var” diye konuştu.

TMO Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren de, çalışmaları 6 ay süren programın tekstil sektörü için çok önemli olduğunu kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Başika'da roketli saldırı: 1 asker şehit, 1 çocuk yaralı!

2021-04-14 23:53 - GÜNDEM

Gonca Vuslateri Koronavirüs'e yakalandı

2021-04-17 18:25 - MAGAZİN

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Kilitli parke taşı döşeme işleri yaptırılacak  

2021-04-15 21:53 - YAŞAM

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-14 13:26 - YAŞAM

Bina malzemesi alınacak

2021-04-16 23:26 - YAŞAM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

Konut satışı son 5 yılın en düşüğünde

2021-04-16 12:01 - EKONOMİ

Ağır sektörlerde görevi 'Cobot'lar devraldı!

2021-04-20 10:04 - TEKNOLOJİ

Bursa Gemlik'te seyir halindeki araç yandı

2021-04-19 13:50 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Siirt ekonomisinin en büyük gelir fıstık oldu

12:39 - EKONOMİ

20 Kilometrelik Yol Tamamlandı

12:37 - EKONOMİ

Yetki Belgesi Olmadan Faaliyet Gösterenlere Ceza Uyarısı

12:35 - EKONOMİ

Siirtlilerin yeni rotası: Buhara Evleri

12:28 - EKONOMİ

Tescilli Pervari Balına Yerinde Destek

12:24 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM