?>

Yetkililer Hastane Projesinde DSİ Arazisi İçin Acilen Harekete Geçmeli

Şehrimizde yapımı hızla devam eden 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası bitişiğindeki DSİ arazisinin mevcut planlamaya dahil edilmemesi durumunda ilerleyen yıllarda ciddi bir alan ve otopark sorunu yaşanabileceği ifade ediliyor.

GÜNDEM - 2 ay önce

Şehrimizde yapımı hızla devam eden 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası bitişiğindeki DSİ arazisinin mevcut planlamaya dahil edilmemesi durumunda ilerleyen yıllarda ciddi bir alan ve otopark sorunu yaşanabileceği ifade ediliyor.

 Şehir hastanesi konseptiyle inşa edilen ve yüzde 90 seviyesine ulaştığı belirtilen proje, deprem izolatörleri, modern yangın sistemleri ve güçlü teknik altyapısıyla bölgenin en önemli sağlık yatırımları arasında yer alıyor.

 Ancak proje tamamlanma aşamasına yaklaşırken, mevcut 884 araçlık otopark kapasitesinin yaklaşık 2100 sağlık çalışanı ve yoğun hasta trafiği karşısında yetersiz kalabileceği yönündeki değerlendirmeler dikkat çekiyor. Bu durum, DSİ arazisinin projeye dahil edilmemesi halinde ileride daha büyük bir planlama krizine dönüşme riskini gündeme getiriyor.

 "DSİ arazisi dahil edilmezse sorun büyüyecek"

 Hastane yerleşkesinin mevcut sınırlarıyla sınırlı kalması halinde, özellikle otopark ve ulaşım açısından önümüzdeki yıllarda ciddi sıkışıklık yaşanabileceği belirtiliyor.

 Uzman değerlendirmeleri, bugün çözülmeyen alan ve kapasite sorunlarının gelecekte çok daha yüksek maliyetli müdahalelerle giderilmek zorunda kalınacağını ortaya koyuyor.

 DSİ'nin farklı bir bölgede yapılması ve yaklaşık 30 bin metrekarelik DSİ arazisinin hastane kampüsüne dahil edilmesiyle; otopark kapasitesinin artırılması, cami ve refakatçi konaklama alanlarının oluşturulması ve acil durumlarda ambulans helikopterlerin iniş-kalkış yapabileceği bir heliport alanının inşa edilmesi mümkün hale gelecek.

 Hastanenin uzun vadeli ihtiyaçlara uygun şekilde genişletilmesi gibi önemli avantajların sağlanabileceği ifade ediliyor.

 "Bugün planlanmazsa yarın daha büyük sorun olacak"

 Yetkililere yapılan çağrılarda, DSİ arazisinin hastane planlamasına dahil edilmemesinin ilerleyen süreçte Siirt’in sağlık hizmetlerinde ciddi bir kapasite ve ulaşım sorunu doğurabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle alanın projeye şimdiden entegre edilmesinin, hem ekonomik hem de işlevsel açıdan en doğru ve kalıcı çözüm olacağı belirtiliyor.

 

Öte yandan hastanenin bulunduğu bölgedeki çevre yolu planlamasında yer alan kavşak projesinin de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Hesta'nın değişen yüzü ilgi görüyor

2026-06-20 11:31 - GÜNDEM

Siirtli Muhammed Abdulkadir Ataker, 100 Kilometrelik Koşuyu Tamamlayan 6 Sporcudan Biri Oldu

2026-06-21 00:07 - SPOR

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

2026-06-17 09:43 - TEKNOLOJİ

Babaoğlu Güven Tazeledi

2026-06-22 13:22 - POLİTİKA

Tillo Belediye Başkanı Aydın'dan Başhekim Prof. Dr. Yolbaş'a Ziyaret

2026-06-16 15:09 - SAĞLIK

Adliye ve Emniyet Buluştu

2026-06-19 10:57 - ASAYİŞ

Bölgesel Güvenlik Konuları Görüşüldü

2026-06-18 11:55 - ASAYİŞ

Bir Ayda Çok Sayıda Operasyon: Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Yasa Dışı Bahse Darbe

2026-06-17 10:19 - ASAYİŞ

Jandarma Köpeklerinden Miniklere Gösteri

2026-06-18 11:56 - ASAYİŞ

DBP Siirt il eş başkanlarından ziyaret

2026-06-18 11:54 - POLİTİKA

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM