?>

11. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı, Kitapseverlere Kapılarını Açtı

Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, Siirt Valiliği himayelerinde bu yıl 11’si düzenlenen ’Geleneksel Siirt Kitap Fuarı’, "Gençler Okusun Diye" temasıyla 12-18 Mayıs tarihleri arasında, daha zengin bir içerik ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Fuar açılışı renkli görüntülere sahne olurken, her yaştan ziyaretçinin de akınına uğradı.

Her yıl daha da gelişerek birbirinden farklı alanlardaki kitapları Siirtlilerle buluşturan fuarda, 100 yayınevi ve 50 seçkin yazar yer alıyor.

11. Siirt Kitap Fuarı hem daha da büyüyor, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yeni etkinliklerle daha da zenginleşiyor.

Bu yıl katılımın daha da fazla olduğu kitap fuarı açılış törenine; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Hanımefendi Nurten Kızılkaya, il protokolü, kurum müdürleri, Yazarlar, akademisyenler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Kemal Kızılkaya, kentte geleneksel hale gelen fuarın bu yıl 11. kez büyük bir coşku ve heyecanla kapılarını açtığını söyledi.

Her yıl artan ilgiyle, istikrarla ve kararlılıkla düzenlediğimiz Siirt Kitap Fuarı; bilgiyle yoğrulmuş bir neslin inşasına katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Siirt’in kültürel kimliğini de güçlendiren bir vizyonun yansımasıdır.

Vali Kızılkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz üzere geleneksel kitap fuarlarımızın sekizincisini 2023 yılında Türkiye Yüzyıl’ına ithafen #YüzyıllarBoyuOku diyerek, dokuzuncusunu ise geçtiğimiz yıl 23 Nisan’da #ÇocuklarOkusunDiye çocuklarımıza armağan ederek gerçekleştirmiştik. Onuncu kitap fuarımızı ise 2024 yılı Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında cumhuriyetimizin 101. yılında ve cumhuriyetimizin yeni yüzyılında#CumhuriyetinIşığındaOkuyanSiirt diyerek gerçekleştirmiştik. Kendi emsalleri içinde çok kıymetli, istikrarla devam eden ve geleneksel bir organizasyon haline gelen #Siirt Kitap Fuarımızım 11’incisini gerçekleştirecek olmanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu seneki kitap fuarımızı 12-18 Mayıs tarihleri arasında #19Mayıs arefesinde gençlerimize ithafen #GençlerOkusunDiye temasıyla gerçekleştiriyoruz.

Kitap fuarımızda, 100’ü aşkın yayınevi, 50’den fazla yazar, söyleşiler, imza günleri ve kültürel etkinliklerle binlerce kitapseveri aynı çatı altında buluşturacağız. Öğrencilerimize dağıtılacak hediye kitap çekleri sayesinde, istedikleri kitaplara ulaşmalarını sağlayarak okuma alışkanlıklarını desteklemeyi hedefliyoruz. Bu fuar yalnızca bir kitap etkinliği değil; aynı zamanda bilgiyle aydınlanan bir gelecek için hep birlikte çıktığımız bir kültür yolculuğudur. Siirt; binlerce yıllık tarihi geçmişi, kültürel zenginliği ve bilgiye verdiği değerle her zaman “okuyan bir şehir” olmuştur. Bu fuar da şehrimizin bu kadim ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak açısından büyük önem taşımaktadır.  Kitap, sadece bireysel gelişimin değil; toplumsal barışın, dayanışmanın, birlikte yaşamanın ve ortak değerlerde buluşmanın da temelidir. Kitap Fuarı, çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimizin zihin dünyalarını zenginleştirmesi için önemli bir fırsattır. Aynı zamanda bu fuarın, yeni şairlerin, yazarların ve fikir insanlarının ortaya çıkmasına da vesile olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, 11. Siirt Kitap Fuarı’nın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, katılım sağlayan değerli yazarlarımıza ve yayınevlerimize, organizasyonu destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm Siirtli hemşerilerimizi,  birbirinden kıymetli yazar ve yayınevlerinin yer alacağı, hafta boyu sürecek 11. Siirt Kitap Fuarımızda kitaplar ve kitap dostları ile buluşmaya davet ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Daha sonra, 100 yayınevinin katıldığı, 50 yazarın okurlarıyla buluşacağı fuar, İl Müftüsü Şakir Pinal'ın okuduğu dualarla ziyarete açıldı. Gençlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarın ilk gününde, Yazar Dr. Serdar Hacıismailoğlu kitapseverlerle bir araya gelerek, söyleşi yaptı. Stantlarda kitaplarını imzaladı.

11. Siirt Kitap Fuarı, 18 Mayıs Pazar gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Geleceğin yıldızları bilim şenliğinde buluştu

2025-05-10 12:38 - TEKNOLOJİ

Gururumuz Özer, Kilis'i tek mağlubiyetle şampiyon yaptı

2025-05-06 13:25 - SPOR

Siirt'in meşhur tatlısı: "Varak Keek" 

2025-05-10 12:23 - YAŞAM

Siirt'te Düğün hazırlığı yapan genç, mide kanserine yenik düştü

2025-05-10 12:29 - GÜNDEM

Teknogenç Koleji, Siirtli Gazetecileri Ağırladı: Gençlerle Tecrübeler Buluştu

2025-05-08 15:54 - GÜNDEM

Sular Altında Kalan Kelekçi Köyü’nde köye dönüş ve Geleneksel Zew Yeniden Canlandı

2025-05-09 13:50 - YAŞAM

BAŞKAN FAHRETTİN NAZLIER’İN ACI KAYBI

2025-05-10 20:04 - YAŞAM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kızamık ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Eğitimi Düzenlendi

2025-05-09 10:11 - SAĞLIK

Siirt'te 8 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi hizmete girdi

2025-05-09 13:31 - SAĞLIK

CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Özgür Özel'e yönelik saldırıyı kınadı

2025-05-06 13:52 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TEKNOFEST 2026 SAVAŞAN İHA YARIŞMALARI SİİRT’TE BAŞLIYOR

14:52 - GÜNDEM

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM

Kepçenin Altında Kalan İşçi Hayatını Kaybetti

11:11 - GÜNDEM

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

TEKNOFEST 2026 SAVAŞAN İHA YARIŞMALARI SİİRT’TE BAŞLIYOR

14:52 - GÜNDEM

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ