?>

AK Parti 81 ilde yeni yönetimlerini oluşturdu! 25 ilin başkanı değişti

AK Parti, İstanbul kongresiyle birlikte 81 ilde yeni yönetimlerini oluşturdu. 25 ilin başkanı değişti. Yerel seçimlerde CHP'ye kaptırılan 8 ilden İstanbul dahil 5'inin başkanının değişmesi dikkat çekti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, AK Parti il kadrolarında değişim hedefi yüzde 65 olarak belirlense de 81 ilin yalnızca 25'inde il başkanı değişikliğine gidildi. 81 ilde yalnızca Kırşehir ve Edirne'de kadın il başkanları göreve geldi.

2017-2018 kongre sürecinde tüm illeri ziyaret ederek teşkilâtla buluşan Erdoğan, bu yıl pandemi nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir dahil yalnızca 13 ilin kongresine bizzat katılabildi. Erdoğan diğer tüm kongrelere videokonferansla bağlanarak teşkilata mesajlarını uzaktan verdi.

AK Parti kongrelerinin başında değişim hedefi yüzde 65 olarak belirlendi ancak 81 ilin sadece 25'inde il başkanı değişti. 35 başkan, 2017-2018'de yapılan 6. kongre sürecinden sonra ataması yapılan isimlerden oluştu. 21 başkan ise 6. kongreden sonra 7. kongrede de, 'seçilerek' güven tazelemiş oldu. AK Parti'yi 2023 seçimlerine götürecek yeni kadrolar oluşturulurken, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kısmen de olsa etkili olduğu görüldü.

2019 seçimlerinde AK Parti, 25 yıl aradan sonra İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarını CHP'ye kaptırmış; ayrıca Antalya, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Artvin ve Ardahan belediyeleri de el değiştirerek AK Parti'den CHP'ye geçmişti. CHP ayrıca, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin elindeki Mersin ve Adana'yı da kazanarak seçimde önemli bir başarı elde etmişti. AK Parti, yerel seçimlerde CHP'ye kaptırdığı sekiz ilin, İstanbul dahil beşinin başkanını değiştirdi. İstanbul İl Başkanlığı'na, AK Parti'yi 2019 seçimlerine götüren Bayram Şenocak yerine Milli Görüş kökenli Osman Nuri Kabaktepe atandı. Bolu, Kırşehir, Bilecik ve Ardahan'da da yeni başkanlarla yola devam kararı verildi.

AK Parti, İstanbul'un ilçe başkanlıklarında yüzde 51; Antalya'da yüzde 37; Ankara'da yüzde 28; Bilecik'te yüzde 25; Ardahan'da yüzde 17 ve Bolu'da yüzde 11 oranında değişikliğe gitti. Artvin'de ilçe başkanlarının tamamını değiştiren AK Parti, Kırşehir'de ise aynı ilçe başkanlarıyla devam etmeyi tercih etti. AK Parti Adana ve Mersin'de de başkan değişikliğine gerek görmedi. Söz konusu sekiz ildeki 122 ilçenin teşkilâtlarında yenilenme oranı yüzde 39'da kaldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda dün devir teslim töreni yapıldı. Görevi devreden eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak (solda), Osman Nuri Kabaktepe'ye (sağda) başarılar diledi.

81 ilde yalnızca Kırşehir ve Edirne'de kadın il başkanları göreve geldi. Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) İl Temsilciliği'ni yürüten Seher Ünsal, AK Parti'nin Kırşehir'deki ilk kadın il başkanı oldu. Bir önceki dönem eşi Nesim İba'nın il başkanlığını yaptığı AK Parti Edirne'de ise, 2019'da Belgin İba başkan olarak atandı. İba, Edirne kongresinde bu kez seçimle başkanlık koltuğuna oturdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi belli oldu

2021-02-24 14:22 - SPOR

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

2021-02-26 10:41 - EKONOMİ

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Batman'da Burak Gross'a görkemli açılış

2021-02-25 12:47 - YAŞAM

Kenan Doğulu'dan şok Beren Saat paylaşımı!

2021-02-26 11:16 - MAGAZİN

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

Malatya Doğanyol'da deprem konutları yükseliyor

2021-02-20 10:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM