?>

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala'dan İngiltere'de sıcak mesaj

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, İngiltere'deki temasları kapsamında Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) Türk sivil toplum kuruluşları ve İngiltere Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcileriyle bir araya geldi.

POLİTİKA - 4 yıl önce

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin çok köklü bir geçmişe dayandığını belirterek, "Hakikaten stratejik bir çerçeveye oturmuş durumdadır. İngiltere, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrıldıktan sonra kabul etmek gerekir ki İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkiler daha sıklaştı, daha derinleşti, daha bir gelecek vadeder oldu." dedi.

Ala, İngiltere'deki temasları kapsamında Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) Türk sivil toplum kuruluşları ve İngiltere Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcileriyle bir araya geldi.

Efkan Ala, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Londra'daki temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve iş adamlarının önerilerini, beklentilerini ve sıkıntılarını dinleyerek değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin seyrini de ele aldıklarını aktaran Ala, İngiltere çapında örgütlenmiş UID temsilcileriyle de bir araya geldiklerini ifade etti.

Efkan Ala, UID'nin etkin şekilde yoluna nasıl devam edeceğine dair değerlendirmelerde bulunduklarını, UID temsilcilerinin İngiltere siyaseti ve toplumuna katkılarını beraber gözden geçirdiklerini anlattı.

"TÜRKİYE-İNGİLTERE İLİŞKİLERİ STRATEJİK ÇERÇEVEYE OTURMUŞ DURUMDADIR"

Ala, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, İngiltere'nin Brexit'in ardından ilk serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzaladığını anımsattı.

Bunun çok önemli bir karar olduğunun altını çizen Ala, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye ile İngiltere arasındaki karşılıklı ikili ilişkiler çok köklü geçmişe dayanmaktadır. Hakikaten stratejik bir çerçeveye oturmuş durumdadır. İngiltere Avrupa Birliği'nden (AB) ayrıldıktan sonra kabul etmek gerekir ki İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkiler daha sıklaştı, daha derinleşti, daha bir gelecek vadeder oldu ve ortak vizyon çerçevesinde, kazan-kazan prensibiyle devam ediyor. (İngiltere) Bizim önemli bir ticari partnerimizdir. Hatta ticaretimizin çok olumlu geliştiği ülkelerden birisidir. O bakımdan, şimdi anlaşmada ortaya konulan o başlıkların altının doldurulması çalışmaları devam ediyor. Burada onu da arkadaşlarımızla geniş bir çerçevede değerlendirdik."

Söz konusu anlaşmanın iş dünyasına önemli kazançlar sağladığını belirten Ala, bu anlaşmaya ilişkin alt başlıkların tamamlanmasının ilerleyen dönemde ihracatın daha da artmasını sağlayacağını ifade etti.

KAYNAK : AA
Haftanın Öne Çıkanları

Ozan Dolunay'ın sevgilisi Pelinay Yiğit'ten küvet pozu

2021-11-21 18:00 - MAGAZİN

Türkiye'de deprem riski olan bölgeler nerelerdir? Türkiye fay hattı haritası...

2021-11-17 16:33 - YAŞAM

Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ çiftinin erkek bebekleri olacak

2021-11-19 10:00 - MAGAZİN

Oyuncu Esra Dermancıoğlu'ndan ilginç cinsel içerikli film itirafı

2021-11-22 20:32 - MAGAZİN

Burak Deniz, Didem Soydan'ı çabuk unuttu! Böyle yakalandı

2021-11-21 03:00 - MAGAZİN

Ronaldo'nun sevgilisinden Messi'ye kalpli sosyal medya mesajı: Aman duymasın

2021-11-18 01:32 - SPOR

Buharkent, Türkiye Tırmanma Yarışı'na ev sahipliği yapacak

2021-11-16 12:33 - SPOR

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, takipçisinin mesajlarını ifşa etti

2021-11-19 08:01 - MAGAZİN

Üç Kızkardeş dizisinde isimler netleşiyor: Reha Özcan, Veda Yurtsever, İclal Aydın!

2021-11-22 11:33 - MAGAZİN

Basit Önlemler ile Çocukları Hastalıklardan Korumak Mümkün

2021-11-16 12:33 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Yerel Yönetimler Bakanlıkta

13:09 - POLİTİKA

Özturan’dan Ankara Temasları​

11:20 - POLİTİKA

Özturan’dan TBMM’de Ziyaret

13:07 - POLİTİKA

CHP Milletvekili Genç'ten gazetemize ziyaret

13:01 - POLİTİKA

Gurbetteki Siirtlilerden Gazetemize ziyaret

16:52 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM