?>

AK Parti Siirt İl Başkanı Özturan, Başur Projesi ve Siirt'e DSİ Merkezi İçin Ankara'da Yoğun Mesai Harcıyor

AK Parti Siirt İl Başkanı Bahri Caner Özturan, su kaynakları ve stratejik yatırımlarla öne çıkan Siirt'te Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünün kurulması için Ankara'daki çalışmalarını hızlandırdı.

GÜNDEM - 11 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen ve talepleri ileten Başkan Özturan, temasları kapsamında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile de bir araya gelerek, kente yönelik önemli taleplerini dosya halinde sunarak süreci yakından takip ediyor.Siirt, barajları, akarsuları ve sulama projeleriyle Güneydoğu Anadolu’nun su kaynakları açısından en zengin illerinden biri olarak öne çıkarken, DSİ Bölge Müdürlüğü’nün kentte kurulması yönündeki talep her geçen gün daha fazla destek buluyor. Özellikle Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı gibi dev su yapılarının bulunduğu ve baraj havzalarının büyük kısmının Siirt sınırlarında yer aldığı göz önüne alındığında, bölge müdürlüğünün Siirt'e taşınması yönündeki beklenti hem teknik hem de stratejik açıdan önem kazanıyor.

BAŞUR SULAMA GÖLETİ VE REKREASYON ALANI ÖNE ÇIKIYORBaşkan Özturan'ın Ankara temaslarında özellikle dikkat çektiği projelerden biri, Ilısu Barajı havzasında kalan Başur Çayı bölgesinde planlanan Sulama Göleti ve Rekreasyon Alanı Projesi oldu.

Söz konusu proje hem tarımsal sulama kapasitesini artıracak hem de kent halkı için sosyal ve turistik bir alan kazandıracak. Bölge için stratejik öneme sahip olan bu proje, Siirt'in kalkınmasında önemli bir kaldıraç görevi görecek.

SU KAYNAKLARININ MERKEZİNDE SİİRT VAR

Siirt'in, DSİ yatırımlarının ve projelerinin tam merkezinde yer almasına rağmen halen DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 104. Şube Müdürlüğü statüsünde hizmet alıyor olması, yerel yöneticiler ve halk tarafından yetersiz bulunuyor.

Ilısu Barajı gibi Türkiye'nin en büyük barajlarından biri başta olmak üzere, Garzan Sulama Projesi, Başur Göleti, Botan Çayı çevresindeki yapılar ve pek çok barajın Siirt'te yer alması, bölge müdürlüğünün kentte kurulmasını zaruri hale getiriyor.

YENİ TALEPLER MASADA

Başur'daki gölet ve rekreasyon projesinin yanı sıra, Garzan Sulama Projesi, il ve ilçelerdeki su sorunlarının çözümü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörlüğü'nün Siirt’te kurulması gibi talepleri de ileten Özturan, bu konuda kararlı bir duruş sergiliyor.

Siirt’in mevcut su potansiyeli ve projelerin yoğunluğu, Ankara’daki karar vericilerin de dikkatini çekmiş durumda.Başkan Bahri Caner Özturan'ın yürüttüğü bu temasların, Siirt’in altyapı ve yatırım haritasında belirleyici bir etki yaratması bekleniyor.

Özellikle DSİ Bölge Müdürlüğünün kurulması durumunda, bölgedeki tüm projelerin daha hızlı ve etkin biçimde hayata geçirilmesi sağlanacak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Fenerbahçe taraftarları şampiyonluğunu kutladı

2025-05-26 13:06 - SPOR

Siirtli Eğitimci Yazar Sadullah Taşan’dan, Batman ve Kurtalan’da Öğrencilere İlham Veren Etkinlikler

2025-05-27 15:53 - EĞİTİM

Siirt’te “Ekran Maruziyetinin Çocuk Gelişimine Etkisi” Paneli Düzenleniyor

2025-05-24 17:52 - GÜNDEM

Afif Demirkıran Öncülüğünde Ankara'da Siirt Vakfı Kuruldu

2025-05-23 16:31 - GÜNDEM

Dicle Elektrik’ten Güneydoğu’ya 120 Milyar TL’lik Yatırım

2025-05-29 13:14 - EKONOMİ

Siirt'te "Canan Çelik Bayan Kuaförü" Hizmete Açıldı

2025-05-27 11:01 - YAŞAM

Siirt Emine Erdoğan Anaokulu'ndan Filistin'e Anlamlı Destek

2025-05-26 13:08 - YAŞAM

Siirt’in Gururu: Halk Oyunları Ekibi Türkiye İkincisi Oldu

2025-05-23 16:40 - GÜNDEM

Siirt'te Büyük Eksiklik Gideriliyor: Dalgıç Arama Kurtarma Ekibi Kuruluyor

2025-05-25 11:32 - GÜNDEM

AK Parti Siirt İl Başkanı Özturan, Başur Projesi ve Siirt'e DSİ Merkezi İçin Ankara'da Yoğun Mesai Harcıyor

2025-05-29 16:03 - GÜNDEM

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ