?>

Akasaray Tarım İl Müdürlüğü'nden yerli ve milli yem makinesi

Aksaray Valiliği, KOP İdaresi, Aksaray Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Organize Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında tamamen yerli ve milli üretim olan 24 adet yem karma makinesi sahiplerine teslim edildi.

EKONOMİ - 4 yıl önce

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Ticaret Borsası, KOP İdaresi başkanlığında, yüzde 70'i KOP ve yüzde 30'u TOBB destekli finansmanlarıyla birlikte Aksaray'daki hayvancılık popülasyonu ve potansiyelini de öne çıkartmak amacıyla 24 adet üreticiye, yüzde yüz yerli yem karma makinası dağıttı.

Aksaray'ın tarım ve hayvancılığını öne çıkartmak ve buradaki potansiyeli güçlendirebilmek adına, üreticilerin daha verimli çalışmalarını sağlamak adına, proje Tarım İl Müdürlüğü bünyesnde gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 1 milyon 100 bin TL tutarındaki proje kapsamında imalat ve üretimi Aksaray'da yapılan toplam 24 adet yem karma makinasının çiftçilere teslim edildiğini söylerken, "Bir ilde birlik, beraberlik, samimiyet ve kardeşlik varsa orada başarı kaçınılmazdır' dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Aydoğdu, İl Tarım Müdürü Bülent Saklav'ın 80 vilayete örnek olabileceğini söyletip, üreticilerdem Saklav için alkış istedi.Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise, Bakanlığın ve Vali Aydoğdu'nun talimatları ile çiftçiler için projeler yaptıklarını işaret ederken, Aksaray'daki çiftçilerin ürettiği ürünlerden daha kaliteli yem elde etmeleri ve bu yemlerle düzenli olarak beslemeleri amacıyla KOP İdaresi'nin desteklediği 'KOP Bölgesi Organize Hayvancılığı Geliştirme Projesi' yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kuradan yem karma makinası alan üretici Mahmut Aktürk ise, yem karma makinası talebini karşılayanlara teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş Aygaz'a TEMSA'dan otobüs

2021-01-08 13:35 - SPOR

TikTok'tan Türkiye'ye temsilci atama kararı

2021-01-08 18:00 - TEKNOLOJİ

Medipol Başakşehir Ankara deplasmanından 3 puanla döndü

2021-01-10 17:11 - SPOR

Galatasaray ile Gençlerbirliği 97. randevuda

2021-01-08 10:38 - SPOR

Fenerbahçe çeyrek finale yükseldi

2021-01-14 23:14 - SPOR

Marius Sumudica ile Gaziantep FK zirvesinden geçici çözüm çıktı

2021-01-09 12:00 - SPOR

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile oynayacağı kupa maçı hazırlıklarına başladı

2021-01-12 14:36 - SPOR

Derrick Luckassen Kasımpaşa'da

2021-01-11 12:18 - SPOR

Ali Koç: Fenerbahçe'nin tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz hodri meydan!

2021-01-11 23:06 - SPOR

SGD Başkanı Atilla Durak'tan 10 Ocak kutlaması

2021-01-08 12:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt TSO Başkan Vekili Çalapkulu: “Yatırımcının Yanındayız”

15:59 - EKONOMİ

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

TEDB Siirt Temsilcisi Ömer Faruk Sevgi, İmar Sorunlarını Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'ya Aktardı

11:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM