?>

Aksaray'da bilim meraklıları keşfediyor

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi, bünyesindeki fizik, kimya, matematik, geometri, biyoloji, mekanik, elektronik, uzay teknolojileri atölyeleri ile meraklı genç ve çocuklara keşif ve deney yapmanın heyecanı sunuyor.

TEKNOLOJİ - 5 yıl önce

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, hijyen kuralları çerçevesinde ziyaretçilerini kontrollü bir şekilde kabul etmeye başladı. Her gün yüzlerce çocuk, ebeveynleri eşliğinde bilim merkezini ziyaret ederek atölyeler faaliyetlerine katılmak müracaatta bulunabiliyor.

Aksaray Belediyesi tarafından Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde yapımı tamamlanan Gençlik ve Bilim Merkezinde son hazırlıklıların yapıldığını belirten Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, 3615 metrekare kapalı alana sahip tesiste gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkân oluşturulduğunu söyledi.

Gençlik ve Bilim Merkezinde çocukların bilime ilgi duymasının amaçlandığını belirten Başkan Dinçer, 'Çocuklarımıza bilim merkezinde güzel bir imkân sunduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımız burada bilimin her alanıyla bütünleşerek teknolojik gelişmelerle farklı mesleklerle yönelebilecek. Üretken bir toplum için çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almasını bilimle iç içe olmasını amaçlıyoruz' dedi.

Gençlik ve Bilim Merkezinde, İHA ve SİHA eğitimleri verileceğini altını çizen Başkan Dinçer, 'Burada verilen eğitimlerle gençlerin insansız hava aracı veya model uçak teknolojisini öğrenme, uçurma yeteneğini kazanma ve üretiminde rol alma yeteneği kazandırılacak. Ayrıca gençler bu alanda kurulan laboratuvarları AR-GE amaçlı kullanarak geleceğe yönelik yüksek teknoloji imkânlarıyla üretim yapma becerisi elde edecek' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Shakira'nın yeni imajı takipçilerini hayran bıraktı

2021-02-07 13:59 - MAGAZİN

Bursa'da Mollaarap 'riskli alan' ilan edildi

2021-02-07 09:27 - GÜNDEM

Erzincan Refahiye refaha kavuşuyor

2021-02-06 09:34 - GÜNDEM

Seren Serengil'in son hali şaşırttı

2021-02-07 15:34 - MAGAZİN

Aslışah Alkoçlar ve Kaan Demirağ dünyaevine girdi

2021-02-06 09:52 - MAGAZİN

Lemos, PFDK'ya sevk edildi

2021-02-10 16:19 - SPOR

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

2021-02-08 17:47 - GÜNDEM

Beşiktaş, Atiba'yı bırakmak istemiyor

2021-02-10 13:49 - SPOR

Hikmet Karaman Ankaragücü'nde

2021-02-10 16:21 - SPOR

Batman Sason Çileği 'coğrafi işaret' aldı

2021-02-09 11:22 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

09:43 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Mardin’deki Köy Okullarına Teknoloji Desteği

12:50 - TEKNOLOJİ

Uzmanlardan Siber Zorbalık Uyarısı

10:52 - TEKNOLOJİ

Siirt'te Siber Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

11:58 - TEKNOLOJİ

Geleceğin İzinde Meslek Keşfi Başladı

11:53 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM