?>

Anız yakanlar hakkında işlem yapılmalı

Siirt'te son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, anız ve örtü yangını riskini artırdı. Vatandaşlar, özellikle yaz aylarında yaşanabilecek olası yangınlara karşı denetimlerin sıklaştırılmasını ve anız yakanlar hakkında caydırıcı işlemler yapılmasını istedi.

GÜNDEM - 2 ay önce

Siirt'te son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, anız ve örtü yangını riskini artırdı. Vatandaşlar, özellikle yaz aylarında yaşanabilecek olası yangınlara karşı denetimlerin sıklaştırılmasını ve anız yakanlar hakkında caydırıcı işlemler yapılmasını istedi.

Geçmiş yıllarda Kurtalan başta olmak üzere çeşitli bölgelerde çıkan anız yangınlarının yerleşim yerlerine kadar ulaştığını hatırlatan vatandaşlar, bu tür olayların yeniden yaşanmaması için yetkililerin daha kapsamlı önlemler alması gerektiğini belirtti.

Özellikle Siirt-Kurtalan kara yolu çevresindeki tarım arazilerinde geçmiş yıllarda yaşanan yangınlardan endişe duyduklarını ifade eden vatandaşlar, anız yakılmasının önüne geçilmesi için denetimlerin artırılmasını talep etti.

Hava sıcaklığının zaman zaman 37 dereceye ulaştığını belirten vatandaşlar, son bir ay içerisinde farklı bölgelerde meydana gelen küçük çaplı örtü yangınlarının daha büyük felaketlerin habercisi olabileceğine dikkat çekti. Anız yangınlarının rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alanlara yayılarak yerleşim yerlerini tehdit edebileceğini vurgulayan vatandaşlar, yaz aylarında riskin daha da arttığını ifade etti.

Yangınların aynı anda birden fazla noktada çıkmasının söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirten vatandaşlar, özellikle kırsal bölgelerde denetimlerin artırılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, anız yakmanın toprağa fayda sağladığı yönündeki yanlış inanışın terk edilmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, bu uygulamanın toprağın verimini azalttığını, doğal yaşamı tahrip ettiğini ve ciddi çevresel zararlara yol açtığını ifade etti.

Vatandaşlar, çiftçilerin ve kırsalda yaşayanların anız yangınlarının zararları konusunda daha fazla bilinçlendirilmesini isterken, kasıtlı olarak anız yakanlara yönelik caydırıcı yaptırımların uygulanması ve farkındalık çalışmalarının artırılması çağrısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kızılkaya'nın Acı Günü!

2026-07-03 16:04 - GÜNDEM

Siirt’te Baraj Sularının Yükselmesiyle Mahsur Kalan Genç Kurtarıldı

2026-07-08 22:41 - GÜNDEM

Vatandaş soruyor: Millet Bahçesi projesinin akıbeti ne oldu?

2026-07-04 12:45 - GÜNDEM

Çay ve Suya Çifte Zam!

2026-07-06 11:42 - GÜNDEM

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Abdulhakim Gider Oldu

2026-07-03 20:45 - GÜNDEM

Siirt İl Emniyet Müdürü Özdemir'den Esnaf Ziyareti

2026-07-03 12:15 - ASAYİŞ

  5 Kiloluk Keçi Sütü 200 TL'den Satışta

2026-07-06 13:34 - EĞİTİM

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Siirt'te işsizlik sorunu çözüm bekliyor

2026-07-07 12:55 - EKONOMİ

Gazetecilerden Siirt İl Emniyet Müdürü Özdemir'e ziyaret

2026-07-08 13:40 - ASAYİŞ

306 Şüpheli Yakalandı

2026-07-04 12:39 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Motosiklet sayısı yüzde 81 arttı

13:46 - GÜNDEM

Siirt’te Kısa Film Festivali Öncesi “Aynı İsimler” Tartışması

12:33 - GÜNDEM

Madendeki çalışmalar göz doldurdu

12:04 - GÜNDEM

Bu proje meralara hayat verecek

12:40 - GÜNDEM

Üreticiler Pervari balının hasadı için gün sayıyor

12:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’te Kalp Damar Tedavisinde Bir İlk: İleri Teknolojiyle Müdahale Edildi

16:06 - SAĞLIK

Siirt’in de Aralarında Bulunduğu 71 İlde Uyuşturucu Operasyonu

15:54 - ASAYİŞ

MHP Siirt İl Başkanlığının 15. Olağan Kongresi yapıldı

13:49 - POLİTİKA

Keçi Verimini Artıracak Proje

13:48 - EKONOMİ

Çiftçide rekolte heyecanı

13:48 - EKONOMİ