?>

Bismil'de üretiliyor, İtalya'daki sağlık çalışanları giyiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde lise öğrencileri tekstilde çığır açtı. Okullarında kurulan atölye sayesinde hem öğrenip hem de para kazanan öğrencilerin ürettiği ürünler, Avrupa'ya gönderiliyor.

EĞİTİM - 4 yıl önce

Bismil İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Karacadağ Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamından hayata geçirdiği Sanayide İhtiyaç Duyulan İş Gücü Potansiyelinin Artırılması İçin Mesleki Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tekstil atölyesi kuruldu. Proje kapsamında kurulan atölyenin altyapısı Bismil İlçe Belediyesi tarafından yapıldı. Öğrenciler bu proje sayesinde üretime doğrudan katılırken İtalya'dan alınan 1.5 milyon adet koruyucu kıyafet siparişi sayesinde harçlıklarını da çıkarmaya başladı.

"İlk siparişini geçtiğimiz haftalarda aldık"

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, üretime başladıkları önlüklerin ilk siparişlerini aldıklarını söyledi. Kaymakam Türkmen, "Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde bir atölye kurduk. Bu atölyede sağlık çalışanlarının güvenliği için önlükler dikiyoruz. Bu önlüklerin ilk siparişini geçtiğimiz haftalarda aldık. İtalya'ya 1.5 milyon adet önlük dikeceğiz. Günlük 800 dikim kapasitemiz var, bunu bin 500'e çıkarmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu atölyelerde çalışacak hem evlerine ekmek götürecekler hem de ülkemizin ihtiyacı olan kalifiyeli eleman ihtiyacını inşallah burada karşılayacağız. Bu projeden okulumuz yaklaşık 30 bin lira gelir elde edecek, bunun bir miktarı döner sermayeye kalırken asıl önemli miktarı öğrencilerimizin çalışmalarının emeklerinin karşılığı olarak onlara vermeyi planlıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Aleyna Arslan, yaptıkları işten zevk aldıklarını ve mutlu olduklarını aktardı. Arslan, "Biz burada önlük dikiyoruz, diktiğimiz önlüklerde İtalya'da sağlık çalışanlarına gidiyor bu da bizi mutlu ediyor. Biz burada zaten haftanın 3 günü staj görüyoruz, eğitim alıyoruz ve eve katkımızda oluyor. Biz burada eğitim aldığımız için de kalifiyeli eleman haline geliyoruz' diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de 18. hafta hakemleri açıklandı

2021-01-07 11:54 - SPOR

Vida'nın Mandzukic hayali gerçek oluyor

2021-01-07 09:54 - SPOR

2020 yılının teknoloji alışverişi tercihleri açıklandı

2021-01-07 11:18 - TEKNOLOJİ

YouTube Müzik beklenen özelliğe kavuşuyor

2021-01-07 15:35 - TEKNOLOJİ

Excalibur ‘dan 2021 yılında çıkacak oyunlar listesi

2021-01-07 15:41 - TEKNOLOJİ

Türksat 5A, 8 Ocak'ta uzaya fırlatılacak

2021-01-07 10:46 - TEKNOLOJİ

WhatsApp'tan tepki çeken karar! Verilerini paylaşmayana yasak geliyor...

2021-01-07 13:53 - TEKNOLOJİ

Beşiktaş Aygaz'a TEMSA'dan otobüs

2021-01-08 13:35 - SPOR

Türksat 5A'dan ilk sinyal alındı

2021-01-08 07:45 - TEKNOLOJİ

TTVG'den Samsun Teknopark girişimcisine ödül

2021-01-07 13:34 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Minik Yüreklerden Büyük Dayanışma: Kitaplar El Değiştiriyor

16:32 - EĞİTİM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Siirtli Eğitimci Yazar Sadullah Taşan’dan, Batman ve Kurtalan’da Öğrencilere İlham Veren Etkinlikler

15:53 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden Genç Beyinlerden Büyük Fikirler

17:01 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Siirt EAH’de Bir İlk! Fetal Kardiyak Konsey Uygulaması Başladı

14:00 - SAĞLIK

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi El Değiştirdi: Yeni Yatırımlarla Yeniden Yapılanıyor

11:19 - SAĞLIK

Örnek bir idareci: Mehmet Gürgin Batur

10:19 - SAĞLIK

Dicle Elektrik Adil Enerji Paylaşımı İçin Harekete Geçti: Borcunu Ödemeyen Abonelere Enerji Verilmeyecek!

10:12 - GÜNDEM

Siirt Adliyesinde Veda Yemeği Düzenlendi

10:02 - YAŞAM