Bugün hava nasıl ? İşte yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Şanlıurfa dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAŞAM - 3 yıl önce

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Akdeniz'in 1200 m üzeri rakımlı yerleri (Toroslar mevki) ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'nın kuzeyinde batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Akdeniz'in 1200 m üzeri rakımlı yerleri (Toroslar mevki) ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden sel, su basını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVAMARMARAÇok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 12°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 10°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 9°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 12°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGEÇok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarında gök gürültülü sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 6°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR °C, 15°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 14°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 12°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZÇok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Akdeniz'in 1200 m üzeri rakımlı yerlerinde (Toroslar mevki) kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı

ANTALYA °C, 18°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı

HATAY °C, 18°CÇok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 10°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, sabah ilk saatlerde yüksek kesimleri kar yağışlı

İÇ ANADOLUÇok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 8°CÇok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 8°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu

KONYA °C, 10°CÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SİVAS °C, 7°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZÇok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 8°CÇok bulutlu ve yağmurlu, bu sabah saatleri ile akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 12°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 10°CÇok bulutlu ve yağmurlu, bu sabah saatleri ile akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZÇok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır. Rüzgarın, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

ARTVİN °C, 19°CÇok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

GÜMÜŞHANE °C, 14°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 13°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

TRABZON °C, 16°CÇok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLUÇok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, doğusu ile zamanla kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 9°CÇok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

HAKKARİ °C, 11°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu

KARS °C, 10°CÇok bulutlu, bu sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

VAN °C, 11°CÇok bulutlu, yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLUÇok bulutlu, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Batman ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 17°CÇok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP °C, 12°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 17°CÇok bulutlu, bu sabah saatleri ile akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 19°CÇok bulutlu

Haftanın Öne Çıkanları

Kocaeli'de Gebzeli EYT'lilerden açıklama

2021-03-16 16:02 - GÜNDEM

Çamur içinde geçen bir ömür

2021-03-11 13:01 - YAŞAM

Fenerbahçe 1-2 Gençlerbirliği

2021-03-14 21:00 - SPOR

Manisa Gördes'te yüzme bilmeyen kalmayacak

2021-03-14 17:32 - SPOR

Edirne İpsala'da ev ziyaretleri yasaklandı

2021-03-15 09:42 - GÜNDEM

Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi

2021-03-10 13:07 - SPOR

Hanri Benazus Koleksiyonu Ankara'da

2021-03-10 14:01 - GÜNDEM

En pahalı çerez!

2021-03-14 17:41 - GÜNDEM

DEVA Partisi Malatya Arapgir Naci Güleç'e emanet

2021-03-12 11:45 - GÜNDEM

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 17 tutuklama

2021-03-16 15:21 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Siirt’in Köylerinde Yol Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

20:06 - YAŞAM

Siirt Belediyesi, Konforlu Bir Ulaşım İçin Asfalt Ve Onarım Çalışması Başlattı

17:10 - YAŞAM

Siirt Belediyesi Mazgal Ve Rögarlara Sıkışan Atıkları Temizliyor

13:37 - YAŞAM

Tanzi Köyü İlkbaharda Saklı Cennet Gibi…

10:47 - YAŞAM

Siirt Belediyesi’nin Haşereyle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

16:05 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Milli mücadelenin ruhu 105 yaşında!

13:15 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi'nde Çarşamba Günleri Vatandaş Buluşmaları

20:14 - GÜNDEM

Siirt’in Köylerinde Yol Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

20:06 - YAŞAM

Diyanet-Sen'den Yetkili Sendika Açıklaması

15:14 - GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlanacak

14:52 - GÜNDEM