?>

Bursalı kestane üreticileri gözünü AB'ye dikti

Bursa'da kestane şekeri üretimi yapan firmalar, Bursa kestane şekerinin coğrafi işaret sahibi olmasında katkılarından dolayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na (BTSO) teşekkür ziyaretinde bulundu.

EKONOMİ - 5 yıl önce

BURSA (İGFA)- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda Hizmet Binası'nda kestane şekeri üreticilerini ağırladı. Başkan Burkay, Bursa'ya özgü ürünlere coğrafi işaret tescili almak için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Cevizli lokum, cantık, tahinli pide, döner kebabı, süt helvası ve üzüm şırası için de coğrafi işaret çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Burkay, ilk olarak Bursa Kestane Şekeri'nin Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan onay aldığını ifade etti. Başkan Burkay, 'Kestane şekeri Bursa'mız ile özdeşleşmiş bir ürün. Sektör temsilcilerimizin de talepleri doğrultusunda Bursa kestane şekerinde güzel bir gelişme yaşadık. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan kestane şekeri için coğrafi işaret tescili alınması ürünün korunmasına büyük katkı sağlayacak. Yakın zamanda Avrupa Birliği'nden de coğrafi işaret alınması için çalışmalara başlayacağız' diye konuştu.

RENK, LEZZET VE KOKU KRİTERLERİ TESCİLLENDİ

İlka Şekerleme Genel Müdürü ve BTSO 27. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mümin Akgün, kestane şekeri coğrafi işaret başvuru sürecinin 3 yıl önce başladığını ifade etti. Bursa'da 40'a yakın kestane şekeri üreticisinin bulunduğunu kaydeden Akgün, 'Bursa kestane şekerinde renk, koku, tat ve kalite birimleri titizlikle belirlendi. Hedefimiz Bursa Kestane Şekeri için Avrupa Birliği'nden de tescil almak' dedi.

'SEKTÖR İÇİN GÜZEL BİR GELİŞME'

Bursa Çakın Gıda Yöneticisi Yahya Çakın, kestane şekerinin coğrafi işaret almasının sektör için çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek, 'Artık Türkiye'de farklı bölgelerde de kestane şekeri üretimi yapılmaya başlandı. Mutlaka kestane şekerinin tescil edilmesi gerekiyordu. Bursa, kestane şekeri noktasında önemli bir üretim potansiyeline sahip. İnşallah bu gelişme sektördeki üretim kapasitesini daha da artıracak' ifadelerini kullandı.

SIRADA AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİ VAR

Dağlı Kestane Şekeri yöneticilerinden Çağatay Dağlı, geçmişten günümüze gelen Bursa'nın kestane şekeri üretimindeki tecrübesini daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Kafkas Kestane Şekeri firmasından İnci İnhal, Bursa Kestane şekerinin tescillenmesinin sektör için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescil çalışmalarının tamamlanmasıyla kestane şekerinin dünyada önemli bir marka olabileceğini kaydetti. Ziyarette ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ile BTSO Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan da yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

Fenerbahçe- Karagümrük maçı ilk 11'ler

2021-02-13 17:50 - SPOR

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

2021-02-13 21:00 - SPOR

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Bursa Nilüfer'de 108 aile donmak üzere! (Özel Haber)

2021-02-15 15:55 - GÜNDEM

Kocaeli İzmit'in duvarları sevgililere hazırlandı

2021-02-14 16:50 - YAŞAM

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM