?>

Bursa'nın fethinin 695. yılı kutlandı

Bursa’nın fethinin 695’inci yıldönümü, Osmanlı askerlerinin şehre giriş yaptığı Pınarbaşı’ndaki Fetih Kapı önündeki törenle kutlandı. Fetih salasının okunmasıyla başlayan törenler, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin ziyareti ile Balabanbey Kalesi önündeki gösterilerle devam etti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

BURSA (İGFA) - Bursa’nın 695 yıl önce Orhan Gazi tarafından fethinin yıldönümü törenlerle kutlandı. Pandemi tedbirleri kapsamında katılımın sınırlı tutulduğu törenlere Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra Belediye Başkanları, mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. 

Mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin Fetih Kapı surlarındaki yerini almasının ardından törenler İstiklal Marşı ve Fetih salasının okunmasıyla başladı. Uludağ Üniversitesi Araştırması Görevlisi Yusuf Ziya Karaaslan, fetih sürecinde yaşananlar ve kentin gelişim sürecini anlattı.

"MEDENİYETLERİN AYNASI BURSA"

Bursa Valisi Yakup Canbolat, şehirlerin medeniyetlerin aynası olduğunu ifade ederek, Osmanlı'nın aynasının da kuruluş dönemini Türk ruhunu yansıtan Bursa olduğunu söyledi. "İstanbul’un fethine kadar geçen dönemde 6 padişahı bağrına basan ve Osmanlı’nın izlerini her köşesinde hissettiren tüm zamanların en güzel şehri bize, Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin emanetidir" diyen Vali Canbolat,"Bu ulu şehri bize yurt yapan şanlı ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyor, yüz yıllarca dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti, yeşil Bursa’mızın Fethinin 695. Yıl dönümünü kutluyorum" dedi. 

Mehter marşları ve kılıç kalkan ekibinin gösterisinin ardından törenler Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri önünde devam etti. Osmanlı’nın manevî ruhuna saygı anlamı taşıyan ve köklü bir devlet geleneği olan sancak nöbeti, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin ziyaretinin ardından, fetih törenleri Balabanbey Kalesi’ndeki etkinliklerle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bina kazan dairesi işi yaptırılacaktır

2021-04-05 22:42 - YAŞAM

Arnavut kaldırımı yapım işi yaptırılacak

2021-04-05 22:39 - YAŞAM

Bakım onarım hizmeti alınacaktır

2021-04-05 22:43 - YAŞAM

Siirt'te trafik kazası: 3 yaralı

2021-04-05 16:58 - ASAYİŞ

Siirt’te balık avlamak isteyen adamın elinde dinamit patladı

2021-04-05 16:55 - ASAYİŞ

İzmir Aliağa, Tofaş'ı konuk edecek

2021-03-31 18:06 - SPOR

Muhtelif elektrik iletim hat malzemeleri satın alınacaktır

2021-04-01 23:08 - EKONOMİ

4 BİN DEKAR FISTIK BAHÇESİ TESİS EDİLECEK

2021-04-01 14:43 - GÜNDEM

ERUH’LU ANNELERDEN, DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK ZİYARETİ

2021-04-05 16:56 - -

Manisalı maratoncu zirveyi kaptırmadı

2021-04-05 14:41 - SPOR

İlgili Haberler

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM