?>

Bursaspor'da Batalla'nın heykeli dikildi

Bursaspor'un efsane futbolcusu Pablo Martin Batalla heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

SPOR - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin ana girişine konulan heykelin açılış törenine Pablo Martin Batalla ailesi ile birlikte katılırken, Başkan Erkan Kamat, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktörü Mustafa Er ve futbolcular da yer aldı.

Gurur duyduğunu belirten Arjantinli efsane Pablo Martin Batalla, herkese geldikleri için çok teşekkür ederek, Bursaspor'a ve şehre minnettar olduğunu vurguladı. Batalla 'Mustafa hoca ve gençlere de çok teşekkür ediyorum, yoğun bir dönemden geçmelerine rağmen burada. Sakin olsunlar, hepsiyle gurur duyduğumuzu bilsinler. Hakan Dinçtürk'e teşekkür ediyorum, bu projeyi ilk düşünen çıkaran kendisi. Projenin arkasında birçok insan olduğunu biliyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Rıdvan Sevim'in yaptığı işi gördüm, gerçekten çok müthiş. Böyle bir büyük eseri ben hala hak etmediğimi düşünüyorum ama gururlu olduğumu inkar edemem. Kızım da büyüdüğü zaman babasına ithaf edilen bu eseri görecek ve gurur duyacaktır, bu benim için çok değerli. Bu tesis, beni buraya getiren rahmetli başkanımızın adını taşıyan tesis. Burada çok büyük başarılar edindiğimiz, kariyerimin en önemli, en değerli zamanını geçirdiğim tesis. Biz bu kulübe ve şehre her zaman minnettarız.' dedi.Projenin bir vefa projesi olduğuna değinen Hakan Dinçtürk ise, projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini kaydetti. Heykelin nereye konulacağı noktasında bürokratik anlamda bir takım engellerle karşılaştıklarını ve daha sonra heykelin, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin ana girişine konulması yönünde karar aldıklarını belirten Dinçtürk 'İki nokta bizleri burasının doğru olduğuna ikna etti' şeklinde seslendi.

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er de, Batalla'nın çok önemli bir karakter olduğuna işaret ederken, "Gönül isterdi ki burada çok daha keyifli, mutlu olalım, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu özel günde Pablo için buradayız, her ne olursa olsun bugün O'nu yalnız bırakmayacağımızı O da biliyordu. Bu heykele, aslında sadece bir heykel olarak bakmamamız lazım, çok değerli, Pablo, Bursaspor için çok farklı bir karakter için. Türkiye'de Bursaspor'dan başka kulüpte oynamam diyen bu forma ile çok zor günlerde, çok büyük sorumluluklar alan, şampiyonluğa çok ciddi katkılar koyan bir isim. İlerleyen süreçte bu kulüpte çok ciddi görevler alacağına ve çok ciddi başarılar elde edeceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Pablo Martin Batalla'nın heykelinin açılışı, taraftarın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Daha sonra Batalla için hazırlanan ‘Pablito' belgeselinin galası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda yapıldı.

Pablo Martin Batalla'nın Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda, Beşiktaş'a attığı goldeki sevincini yansıtan heykelinin yanında yer alan timsah figürü de taraftarları temsil ediyor. Batalla ve timsah birbirine bakar şekilde yapılan çalışmada, Arjantinli yıldız ile Bursaspor taraftarının birbirine olan bağı simgeleniyor. Toplam 1963 parçadan oluşan Batalla heykeli, Bursaspor Kulübü'nün kuruluşuna işaret ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi belli oldu

2021-02-24 14:22 - SPOR

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

2021-02-26 10:41 - EKONOMİ

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

Batman'da Burak Gross'a görkemli açılış

2021-02-25 12:47 - YAŞAM

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

TOFAŞ'ın rakibi Galatasaray

2021-02-26 12:59 - SPOR

Kenan Doğulu'dan şok Beren Saat paylaşımı!

2021-02-26 11:16 - MAGAZİN

Güvercinlerin Messi'si Ronaldo'su Mardin'de! (ÖZEL HABER)

2021-02-24 13:46 - YAŞAM

İlgili Haberler

Yurt Kapılarını Açıyor

12:27 - SPOR

Kur’an Kursunda Futbol Heyecanı

12:43 - SPOR

Şirin Askara Dünya Üçüncüsü Oldu

11:53 - SPOR

Siirtli Barış 8. Kez Türkiye ve dünya şampiyonluğu peşinde

11:24 - SPOR

11 Madalyalık Gurur

11:21 - SPOR

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM