?>

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu: ''Yeni yıl zamlarla geldi''

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2021 yılının girmesiyle birlikte yapılan zamlara, "Hükümet vatandaşa kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor" diyerek tepki gösterdi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

1 Ocak itibariyle vergi ve cezalar ile birlikte elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılmasını eleştiren Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Hükümet 2021 yılına bu zamlarla birlikte hızlı bir giriş yaptı. Yılbaşı gecesi elektriği yüzde 6, doğalgaza yüzde 1 (yıllık yüzde 34,7) zam gelirken; memur maaşlarına yüzde 7,36, emekliye yüzde 8,36 zam yapıldı. Köprü ve otoyol geçişlerine ise ortalama yüzde 25 zam yapılırken 31 Aralık itibariyle enflasyon yüzde 14,6 olarak açıklandı. Elektrik Mühendisleri Odası'na göre, zammın yurttaşlara yansıması; asgari yaşam koşullarında aylık tüketimi 230 kWh olan dört kişilik bir ailenin 1 Ocak 2020'de 163.4 TL olan elektrik faturası 20 TL'lik artışla 183.4 TL'ye yükseldi. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle almaya başladılar" dedi.

Üretim alt yapısında ithal kaynak bağımlısı olan elektrik sektöründe döviz kaynaklı girdilerin üretim maliyetlerini artırdığını belirten Çavuşoğlu, "Dolar yükselirken maliyeti vatandaşa yüklediniz, peki dolar düşerken neyi yüklüyorsunuz? Özellikle pandemi günlerinde devletin vatandaşın yanında olması gerekirken, vatandaşın temel tüketim maddelerine yapılan zamlar kabul edilemez. Yandaş müteahhitlerin borçları bir kalemde silinirken, devletin vergi yükünü sırtlayan dar gelirli vatandaşlar ve esnaflar geçmedikleri yolların ve köprülerin, binmedikleri uçağın, yatmadıkları hastanenin parasını ödemeye devam edecekler" diye konuştu.

Tek adam rejiminin yürümediğini herkesin gördüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Yabancı ülkelere ekonomik yardımlar yapmakla övünürken, kendi vatandaşınıza 5 maskeyi dağıtamayıp üstüne bir de 'IBAN numarası' dağıtacaksınız. Enflasyonla mücadele ettiklerini iddia ediyorlar, yeni yıla zamlarla giriyorlar. AK Parti hükümeti son demlerinde memleketin başına zam olup yağmaya devam edecek gibi görünüyor. Yapılacak ilk seçimlerde halkımız bunlara gereken dersi verecek ve halkın iktidarı kurulacaktır" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'a soruşturma

2021-01-04 10:18 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM