?>

Denizli'de Kent Müzesi için imzalat atıldı

Denizli'nin uzun yıllar hayalini kurduğu kent müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir'in restore edeceği tarihi taş binalar şehrin ilk kent müzesi olacak.

GÜNDEM - 6 yıl önce

DENİZLİ (İGFA) - Denizli'nin uzun yıllar hayalini kurduğu kent müzesi yapılması için ilk adım atıldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çamlık Ofis'te düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili İsmail Karaman ile beraberindekiler katıldı. İmzalanan protokolle taş binalar olarak bilinen ve korunması gerekli kültür varlığı kapsamında olan eski Endüstri Meslek Lisesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Tarihi binayı restore etmesinin yanında eserlerin sergileneceği teşhir-tanzim düzenlemelerini de yapacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, bölgenin çevre düzenlemesini de yapacak. Projenin sözleşme bedelinin yüzde 50'si Bakanlık, yüzde 50'sinin ise Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceği ifade edilirken, uzun yıllardır hayali kurulan kent müzesi söz konusu işbirliği ile Denizli'ye kazandırılacak.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Karaman, yaklaşık 2 bin 300 metrekarelik bir müze tasarladıklarını belirtti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, erken Cumhuriyet dönemi eserlerinden olan ve daha önce Denizli Endüstri Meslek Lisesi ve atölyelerinin olduğu taş binaları inşallah restore ederek ayağa kaldıracaklarını söyledi Vali Atik ise, kentin hatıralarını sahip çıkmanın önemine dikkati çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

Shakira'nın yeni imajı takipçilerini hayran bıraktı

2021-02-07 13:59 - MAGAZİN

Erzincan Refahiye refaha kavuşuyor

2021-02-06 09:34 - GÜNDEM

Bursa'da Mollaarap 'riskli alan' ilan edildi

2021-02-07 09:27 - GÜNDEM

Seren Serengil'in son hali şaşırttı

2021-02-07 15:34 - MAGAZİN

Aslışah Alkoçlar ve Kaan Demirağ dünyaevine girdi

2021-02-06 09:52 - MAGAZİN

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

2021-02-08 17:47 - GÜNDEM

Beşiktaş, Atiba'yı bırakmak istemiyor

2021-02-10 13:49 - SPOR

Batman Sason Çileği 'coğrafi işaret' aldı

2021-02-09 11:22 - EKONOMİ

Türkiye nüfusu açıklandı.. İşte illerin yeni nüfusları...

2021-02-04 14:09 - GÜNDEM

Gaziantep FK, Vali'nin yüzünü 'Gül'dürmedi

2021-02-04 14:26 - SPOR

İlgili Haberler

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

Sabahın karanlığında oraya koştular

10:38 - GÜNDEM

Bu cadde acilen düzenleme bekliyor

11:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ