?>

Denizli'de arıcılara ekipman desteği

Denizli'de arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla hayata geçirdiği bal ormanı projesi hızla devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde arıcılık yapan 1100 üreticiye ekipman desteği verecek.

GÜNDEM - 5 yıl önce

DENİZLİ (İGFA)- Denizli Büyükşehir Belediyesi arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla hayata geçirdiği bal ormanı projesinin yanında arıcılık yapan üreticilere ekipman desteği sağlayacak. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde arıcılık yapan bin 100 üreticiye maske, eldiven, pantolon, el demiri ve körükten oluşan ekipman yardımında bulunacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılmasını çok önemsediklerini söyledi. Bir süre önce başlattıkları bal ormanı projesinin tüm hızıyla devam ettiğini, bunun yanında arıcılara ekipman desteğinde de bulunduklarını ifade eden Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydetti.

Üreten Denizli'ye her zaman destek

Çiftçilerin ürün rekoltesinin artırılması için tarıma destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Gerek tarım, gerekse hayvancılık yapan vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Önceki dönemde de arıcılarımıza ekipman anlamında benzer desteklerimiz oldu. Yakın zamanda 1100 arıcımıza ekipman desteğimiz olacak. Meclis kararımızı aldık. Talep geldiği sürece imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye gayret sarf ediyoruz. Üreten Denizlimizin gücüne güç katmak için üreticilerimize destek vermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 Büyükşehir'in bal ormanı projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Yahşiler Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi Protokolünü geçtiğimiz yıl sonunda imzaladı. Protokolün ardından başlatılan çalışma kapsamında, Tavas ilçesinin Yahşiler Mahallesi'nde 861.700 metrekare alanda kurulacak bal ormanı için oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi fidan dikimi çalışması sürüyor. Lavanta, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu, leylak, erguvan, hayıt, alıç, çakal eriği, iğde, badem ve ahlat gibi 46 çeşit bitki türü olmak üzere yaklaşık 156.000 fidan toprakla buluşacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

2021-03-17 12:06 - GÜNDEM

Merkez Bankası Başkanı değişti!

2021-03-20 02:25 - EKONOMİ

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı

2021-03-20 02:13 - GÜNDEM

Kocaeli'de Gebzeli EYT'lilerden açıklama

2021-03-16 16:02 - GÜNDEM

Yurtta hava durumu

2021-03-18 08:58 - GÜNDEM

Siirt çevre yolunda korkutucu kaza

2021-03-17 13:48 - ASAYİŞ

Siirt'te uyuşturucu operasyonu

2021-03-17 12:50 - ASAYİŞ

Endişelendiren vaka artışı devam ediyor!

2021-03-17 21:19 - SAĞLIK

Çarpışmanın etkisi ile araç alev aldı

2021-03-17 14:01 - ASAYİŞ

UNESCO ödüllü Mardinli dede Beşiktaş şerefine şeker dağıttı (Özel Haber)

2021-03-18 16:56 - SPOR

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM