?>

Dicle Elektrik’ten Akçakale ve Harran’a 470 Milyon TL’lik Yatırım

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Harran ve Akçakale ilçelerinde son yıllarda gerçekleştirdiği 470 milyon TL’lik yatırımla enerji altyapısını güçlendirdi. Yapılan yatırımlarla birlikte bölgede arz güvenliği sağlanırken, müşteri memnuniyetinde de önemli artış kaydedildi.

EKONOMİ - 2 ay önce

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Harran ve Akçakale ilçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin enerji altyapısını modernize etmeye devam ediyor. Son yıllarda toplam 470 milyon TL’yi bulan yatırımlar sayesinde iki ilçede de enerji arz kalitesi yükseltilirken, ekonomik ve sosyal gelişime de katkı sağlandı. Ayrıca yeni trafo merkezleri, yeraltı şebekeleri ve aydınlatma projeleri hayata geçirildi.

2026’da 135 milyon TL’lik Yeni Yatırım

Dicle Elektrik 2026 yılı yatırım programı kapsamında ise Akçakale ve Harran’a toplam 135 milyon TL’lik yeni yatırım yapacak. Yatırımlar sayesinde alçak ve orta gerilim hatlarında yenileme ile yeraltı şebeke yatırımlarının sürdürülmesi hedefleniyor. Altyapı güçlendirme çalışmaları sayesinde olası arıza kaynaklı kesintiler önemli ölçüde azaltılırken, bölgedeki abonelere sunulan enerji hizmetinin kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor.

“Şanlıurfa’nın uzun vadeli enerji altyapısını inşa ediyoruz”

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut şunları söyledi:

“Harran ve Akçakale ilçelerimiz, tarımsal potansiyeli ve büyüyen nüfusuyla enerji ihtiyacının her geçen gün arttığı stratejik bölgelerimiz. Bu noktada aralıksız olarak sürdürdüğümüz yatırımlarımızla Şanlıurfa’nın uzun vadeli enerji altyapısını inşa ediyoruz. Ayrıca, şebeke hatlarımızı yer altına alarak hem görüntü kirliliğinin önüne geçiyor hem de dış etkenlerden kaynaklı olası arızaları minimuma indirmiş oluyoruz.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te Kazaların Eksik Olmadığı Kavşakta Ambulans ile Otomobil Çarpıştı

2026-05-16 23:56 - GÜNDEM

44 Yıllık Eğitimci Tillo’ya Müdür Oldu

2026-05-16 12:49 - EĞİTİM

Siirt'te Siber Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

2026-05-18 11:58 - TEKNOLOJİ

Geleceğin İzinde Meslek Keşfi Başladı

2026-05-14 11:53 - TEKNOLOJİ

Uzmanlardan Siber Zorbalık Uyarısı

2026-05-19 10:52 - TEKNOLOJİ

AK Parti Heyetinden Emniyet Müdürü Özdemir’e Ziyaret

2026-05-16 12:51 - POLİTİKA

İlk Kazma Vuruldu, Proje Başladı

2026-05-13 13:04 - SPOR

Nihat Özdemir’den, İl Emniyet Müdürü'ne Ziyaret

2026-05-15 13:27 - ASAYİŞ

Yeni Hastane İçin Ankara Teması

2026-05-15 11:51 - SAĞLIK

Siirt’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Asaleten Atama

2026-05-13 13:02 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Tayfi Yaprağı Geçim Kapısı Oldu

12:43 - EKONOMİ

Kadın Emeği Çilekle Taçlandı

12:16 - EKONOMİ

Fahiş Artış Frenlendi

12:19 - EKONOMİ

Garzan Ovasında Buğday Hasadı Başladı

12:18 - EKONOMİ

"Elektronik denetimin usul ve esasları belirlendi

11:57 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Vatandaş soruyor: Millet Bahçesi projesinin akıbeti ne oldu?

12:45 - GÜNDEM

Tarihi Köprüde Belirsizlik

12:44 - GÜNDEM

Tayfi Yaprağı Geçim Kapısı Oldu

12:43 - EKONOMİ

Kayalıklardan Akan Hayat

12:43 - YAŞAM

Hasat Tarlasında Kaza

12:42 - YAŞAM