?>

Direği Oyup Kaçak Hat Çektiler: Dicle Elektrik 20 Metrelik Gizli Düzeneği Ortaya Çıkardı

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde gerçekleştirdiği kaçak kontrol çalışmasında dikkat çeken bir yöntem tespit etti. Ahşap bir elektrik direğinin içi oyularak gizlenen harici hattın, yaklaşık 20 metre boyunca toprağın altından ilerletilerek bir konuta bağlandığı belirlendi.

YAŞAM - 3 ay önce

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde sürdürülebilirlik odaklı, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadele kapsamında saha denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor. Teknolojik izleme sistemleri ve düzenli kontrollerle enerji şebekesinin güvenliğini korumayı amaçlayan şirket, son olarak Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde dikkat çekici bir kaçak düzenek ortaya çıkardı.

Ahşap direğin içini oyarak hattı gizlemişler

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Aşağı Kesmekaya Mahallesi’nde yapılan kontrollerde, bir ahşap elektrik direğinin iç kısmının kanal şeklinde oyulduğu tespit edildi. Kaçak kontrol ekiplerinin dikkatini, direk üzerinde bulunan şalter çekti. Ana hattan bağlanan harici kabloların önce bu şaltere, ardından oyulan bölümden direğin içerisine gizlendiği belirlendi. Direğin altına çuvallar yerleştirilerek aşağıya indirilen kablonun, buradan da yaklaşık 20 metre boyunca toprağın 15-20 santimetre altından ilerletilerek yakındaki konuta ulaştırıldığı ortaya çıkarıldı. Ekipler tarafından söz konusu harici kaçak hattı iptal edilirken, ev sahibi hakkında yürürlükteki mevzuat kapsamında işlem başlatıldı.

Adil enerji paylaşımı adına çalışmalar sürecek

Dicle Elektrik yetkilileri, kaçak elektrik kullanımının yalnızca ekonomik kayıplara yol açmadığını, aynı zamanda enerji arz güvenliği ve teknik kalite üzerinde de ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı. Yetkililer, “Kaçak kullanım şebekedeki yükü artırarak arıza kaynaklı elektrik kesintileri ile gerilim düşümlerine yol açıyor. Bu durumdan tüm abonelerimiz olumsuz olarak etkileniyor. Hem hizmet kalitesinin korunması hem de adil enerji paylaşımının sağlanması adına kaçakla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Yetkililer ayrıca,  vatandaşlara yasal abonelik şartları ve mevzuata uygun elektrik kullanımı konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Özturan’dan Gönül Köprüsü: Ramazan Ayında 6 Bin 500 Haneye Ulaşıldı

2026-03-19 09:59 - YAŞAM

Siirt’e Botan Köprsü’nden Atlayan Adam Ağır Yaralandı

2026-03-22 14:06 - GÜNDEM

Siirt'te Botan Köprüsü’nden Atlayan Şahıs Hayatını Kaybetti!

2026-03-22 14:23 - GÜNDEM

Siirt’te Aşırı Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

2026-03-16 13:05 - GÜNDEM

Siirt’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi Törenle Kutlandı

2026-03-18 13:17 - GÜNDEM

Bakan Mehmet Şimşek Siirt’te Temaslarda Bulundu

2026-03-19 09:28 - GÜNDEM

Direği Oyup Kaçak Hat Çektiler: Dicle Elektrik 20 Metrelik Gizli Düzeneği Ortaya Çıkardı

2026-03-23 12:42 - YAŞAM

İlgili Haberler

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Gençlere Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi

13:21 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM

AYM Üyesi Akçil’den Kültür Müdürü Genç’e Ziyaret

13:17 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM