?>

Doç. Dr. Tat, üst solunum yolu hastaları ile ilgili bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Songül Tat, üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili bilgi verdi.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Songül Tat, Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, genellikle öksürük, burunda akıntı, tıkanıklık ve boğaz ağrısı ile karakterize olduğunu belirtti. Herkesin üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebildiğine vurgu yapan Tat, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık tekrar etmesi, yılda ikiden fazla sinüzit, kulak enfeksiyonu veya alt solunum yolu enfeksiyonu yani zatürrenin bu duruma eşlik etmesi gibi durumların çok önemli olduğunu belirterek bu hastaların altta yatan ek hastalık açısından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Songül Tat, “Burun, sinüsler, yutak, gırtlak ve soluk borusunun üst kısmında oluşan, üst solunum yollarından her hangi birinin etkilenmesi neticesinde üst solunum yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Bu hastalarda genellikle altta yatan alerjik bir durum veya bağışıklık sistemi yetersizliği olabilmektedir. Medical Point Gaziantep Hastanesi alerji immünoloji biriminde, bu hastaları hem alerjik hastalık hem de bağışıklık sistemi bozuklukları için değerlendirmekteyiz. Eğer altta yatan böyle bir hastalık tespit edersek spesifik tedavisini düzenlemekteyiz. Böylelikle hem hastalarımızın hayat kalitesi artmakta hem de gereksiz antibiyotik kullanımı ve diğer ilaçlara olan ihtiyacı azalmaktadır. Bu şekilde hastalıkların ilerleyip daha kötü sonuçlara neden olması engellenmektedir. Eğer sizlerde de bu belirtmiş olduğumuz durumlar varsa ileri tetkik için Alerji İmmünoloji birimimize başvurmanızı önermekteyiz. Herkese sağlıklı, mutlu günler diliyorum’’ diye konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

OSB’de bir işçi daha kaza kurbanı

2024-01-20 15:46 - GÜNDEM

Avukat Ejder Demir'in annesi hayatını kaybetti.

2024-01-22 11:26 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi Minik Adımlar Kreşinde Karne Heyecanı Yaşandı

2024-01-19 15:17 - EĞİTİM

AK Parti Siirt İl Başkanlığına Bahri Caner Özturan Atandı

2024-01-17 22:37 - POLİTİKA

Hasan Doğru Yeniden Refah Partisi’nden Araban belediye başkanı adayı oldu

2024-01-18 16:19 - POLİTİKA

HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan Adayı Özcan’dan Gazetemize Ziyaret

2024-01-19 14:47 - POLİTİKA

Kampüste Sınavlara Hazırlanan Öğrencilere Sıcak Çorba

2024-01-17 19:46 - TEKNOLOJİ

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek: İşte yeri ve saati

2024-01-18 14:24 - TEKNOLOJİ

Gaziantep'te Bugün 40 vatandaşımız hayatını kaybetti

2024-01-19 17:59 - GÜNDEM

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

2024-01-19 15:09 - EĞİTİM

İlgili Haberler

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

10:54 - SAĞLIK

Organ Bağışına Dikkat Çekildi

10:52 - SAĞLIK

Unutkanlığa Karşı Erken Tarama

11:48 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ