?>

Dünyanın en ölümcül ağacı! Altında durmak bile tehlikeli

Dünyanın en ölümcül ağacı olarak bilinen Manşnel ağacının yeni bir üyesi ABD’nin Florida eyaletinde tespit edildi. Yeşil elmaya benzer meyvesini ısırmanın büyük riskler barındırdığı belirtilen ağacın dallarının altında durmak bile riskli.

YAŞAM - 5 yıl önce

Dünyanın en ölümcül ağacı olarak bilinen Manşinel ağacının yeni bir tanesi ABD’nin Florida eyaletinde tespit edildi.

2011 yılında "Guinness Rekorlar Kitabı" tarafından dünyanın en tehlikeli ağacı olarak adlandırılan ağaç şu ana kadar sadece ABD’nin Florida eyaletinde ve Karayipler'in bazı bölgelerinde görüldü.

Guinness Rekorlar Kitabı, ağacı “Altında durulsa bile ölümcül riskler barındırıyor” ifadeleriyle tanımlarken, "Yağmurda altında durmak bile, herhangi bir özsuyu içeren yağmur damlaları ile canlı teni ıslanırsa, bu kabarması için yeterlidir" diyor.

Bakıldığında zararsız gibi görünen Manşinel ağacı, yeşil elmaya benzeyen meyveler verirken, “yeşil ve yapraklı bir ağaç” olarak tanımlanıyor.

Bununla birlikte ağacın kabuğu, özsuyu ve meyvesinin insanlar için çok tehlikeli olduğu ve ölümcül sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtiliyor.

Guinness, “Küçük yeşil elma benzeri meyvesinden alınacak tek bir ısırık, kabarmaya veya şiddetli ağrıya neden olur ve ölümcül olabilir" ifadelerini kullanıyor.

Halk arasında "plaj elması" ağacı olarak bilinen Manişel, (Hippomane mancinella) ciddi tıbbi sorunlara neden olabilirken, Ulusal Sağlık Enstitüleri, sütlü özsuyunun cilt ile temas etmesi durumunda kabarma, yanma ve iltihaplanmaya neden olacağını söylüyor.

Florida Üniversitesi, ağacı vurgulayan bir blog yazısında, "Meyve dahil bu ağacın tüm parçaları zehirlidir" derken, “Tıbbi semptomlar şunları içerir: Deri yanması, ciltte kabarma, 3 güne kadar körlükle seyreden konjonktivit ve yutulduğunda ciddi sindirim sorunları” ifadelerine yer veriyor.

Bununla birlikte Manşinel ağacının ten ile temasının yanı sıra, ağacın herhangi bir parçasının yakılması durumunda ortaya çıkan dumanın da zararlı olduğu açıklandı.

Guinness Dünya Rekorları, “Bu ölümcül ağaçlardan biri yanarsa ve ortaya çıkan duman bir kişinin gözlerine ulaşırsa körlüğe neden olabilir” diyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de deprem riski olan bölgeler nerelerdir? Türkiye fay hattı haritası...

2021-11-17 16:33 - YAŞAM

Ronaldo'nun sevgilisinden Messi'ye kalpli sosyal medya mesajı: Aman duymasın

2021-11-18 01:32 - SPOR

Buharkent, Türkiye Tırmanma Yarışı'na ev sahipliği yapacak

2021-11-16 12:33 - SPOR

Basit Önlemler ile Çocukları Hastalıklardan Korumak Mümkün

2021-11-16 12:33 - SAĞLIK

İbrahim Hakkı’nın İzinde Gökyüzü Gözlem Şenliği

2021-11-16 12:12 - EĞİTİM

Karısını öpmek için Hamdi Alkan'dan izin istedi

2021-11-18 14:03 - MAGAZİN

Karısını öpmek için Hamdi Alkan'dan izin istedi

2021-11-18 14:03 - MAGAZİN

Murat Dalkılıç ile Sitare Akbaş ayrıldı mı? Flaş açıklama...

2021-11-19 02:32 - MAGAZİN

Mehmet Ali Erbil'in kendisini taciz ettiğini ileri süren Ece Ronay, 2 milyon TL'lik cip al

2021-11-18 09:00 - MAGAZİN

Demet Akalın, hamile dedikodularından sonra saklamaya çalıştığı göbeğine açıklık getirdi

2021-11-17 02:01 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Ailelere Yönelik Eğitim Düzenlendi

12:23 - YAŞAM

Koruyucu Aile Ol, Hayata Dokun

12:20 - YAŞAM

Facianın Eşiğinden Dönüldü

12:17 - YAŞAM

Siirt Futbolu Yasta

12:16 - YAŞAM

100 Metrelik Yolda Parke Çalışması

12:14 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Öğrenciler karnelerini alarak tatile girdi

12:20 - GÜNDEM

Koruyucu Aile Ol, Hayata Dokun

12:20 - YAŞAM

Muharrem Ayında Aşure Buluşması

12:19 - GÜNDEM

242 Sporcu Siirt'te Yarışıyor

12:18 - SPOR

Siirt Futbolu Yasta

12:16 - YAŞAM