?>

Eğitim ve medya sorunları TOBB'a iletildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Konya, Karaman ve Aksaray müşterek yönetim kurulu toplantısında eğitim kurumlarının ve medya sektörünün sorun ve talepleri ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş tarafından Başkan M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na iletildi.

EKONOMİ - 5 yıl önce

AKSARAY (İGFA) - Toplantıda söz alan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Saymanı Ahmet Pektaş, 2019 yılına kadar durumuna göre teşvikten faydalanabilecek düzeydeki öğrenciler için devletin özel okul ve öğrencilere 4 bin TL civarında destek sağladığını hatırlattı.

Aynı yıl sona eren desteğin ardından özel okullara taleplerin düştüğünü açıklayan Pektaş, " Özel okullar pandemi döneminde de olumsuz yönde ciddi anlamda etkilendi. Özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik yeni bir teşvikin yeniden hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 1 Eylül 2020'den 30 Haziran 2021'e kadar eğitim ve öğretim hizmetlerinde yüzde 1 olarak uygulanan KDV oranının süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasını veya sürekli olması için çalışmalar yapılmasını istiyoruz" dedi.

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren yabancı dil, sürücü, güvenlik ve özel öğretim kurslarının destek faydalanamadığını vurgulayan Ahmet Pektaş, bu durumdaki kurumlar için de kredi desteği veya hibe sağlanmasını istediklerini söyledi.

BASINLA İLGİLİ TALEPLER

Basın sektörüyle ilgili beklentilerini de açıklayan Pektaş, "Basın mensuplarının haklarının da bulunacağı koruyucu bir kanun veya yönetmelik yoktur. Herhangi bir sorunda olay söz konusu olduğunda hukukta normal bir insan ile aynı statüde değerlendiriliyoruz. Yerel basın mensuplarına çok fazla fiziki saldırılar oldu. Fiziki saldırıya uğrayan basın mensubu karşı tarafı şikâyet ettiğinde basın mensuplarını koruyan bir kanun olmadığından herhangi bir işlem yapılamıyor. Bu anlamda haklarımızın da bulunacağı koruyucu kanun veya yönetmelik çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.Devletin 2021 yılında asgari ücrete ciddi oranda bir artış sağladığını hatırlatan Ahmet Pektaş, " Basın mensuplarının en büyük geçim kaynaklarından birisi olan resmi ilan ücretlerinde kayda değer bir artış söz konusu olmamıştır. Resmi ilanlarda artış yapılması basın camiası tarafından talep edilmektedir. Resmi ilan bilindiği üzere sadece basılı medya organlarında uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki 1927 yılından beri vazgeçilmez iletişim mecralarından biri olan radyolarda bir basın kuruluşudur. Bu noktada son olarak sizden talebimiz radyolarında resmi ilanlardan faydalanması adına çalışmalar yapılması üzerine olacaktır' dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'DAN CEVAPLAR

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş'ın taleplerine cevap veren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, KDV'nin yüzde 1 oranında uygulamada kalmasının devamı için çalıştıklarını, eğitimle ilgili konular açısından Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını söylerken, resmi ilan ücretlerine zam yapılmasını yakından takip ettiklerini aynı zamanda radyoların da resmi ilandan faydalanması adına çalışma yaptıklarını dile getirdi.ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Çınar'ın düğün salonlarının önlemler alınarak bir an önce açılması için ilettiği talebe de cevap veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, aşı çalışmalarının başarılı sonuçlanması ve vatandaşlarımızın tedbirlere uyarak hareket etmesi durumunda devletin bu yönde olumlu kararlar alacağını açıkladı

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

Fenerbahçe- Karagümrük maçı ilk 11'ler

2021-02-13 17:50 - SPOR

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

2021-02-13 21:00 - SPOR

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Bursa Nilüfer'de 108 aile donmak üzere! (Özel Haber)

2021-02-15 15:55 - GÜNDEM

Kocaeli İzmit'in duvarları sevgililere hazırlandı

2021-02-14 16:50 - YAŞAM

İlgili Haberler

Petrol Umudu Yeniden Yükseldi

13:03 - EKONOMİ

SİİRT İŞ DÜNYASINA YENİ DESTEK KAPISI

12:57 - EKONOMİ

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Uzman Doktor Atandı

13:07 - SAĞLIK

Petrol Umudu Yeniden Yükseldi

13:03 - EKONOMİ

Siirt’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Asaleten Atama

13:02 - EĞİTİM

Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi

13:01 - ASAYİŞ

Siirt'te 122 Kişilik İş Fırsatı

13:00 - GÜNDEM