?>

Emekli tarih öğretmeni 50 yıldır oto teybi biriktiriyor

Nevşehir'de yaşayan emekli tarih öğretmeni Faruk Demirci 50 yıldır oto teybi biriktiriyor. 13 yaşındayken elektronik cihazlara ilgi duymaya başlayan Demirci'nin evinin bodrumunda 3 binden fazla oto teybi bulunuyor.

YAŞAM - 4 yıl önce

Nevşehir'de yaşayan ve 13 yaşından itibaren elektronik cihazlara merak sardığını söyleyen Faruk Demirci, “Öğrencilik yıllarımdan başlayarak boş kaldığım zamanlarda, tatillerde, boş günlerimde bu işe hobi olarak başladım. Şu anda elektrikle çalışan tüm cihazların tamiratını yaparım. Radyo, teyp, televizyon, araç teybi ve buna benzer tüm elektronik cihazların tamiratını yapıyorum. Bu işi herhangi bir ticari amaçla yapmıyorum, hobi olarak bozuk cihazları yapmaya çalışıyorum. İstanbul’dan kargo ile radyo geldi. Tamiratını yaptım ve gere gönderdim. İkincisi geldi onunda tamiratını yaptım gönderdim. Şu anda üçüncüsü yolda” şeklinde konuştu.

Ek gelir için kozalak toplamaya giden 28 yaşındaki adam vahşice öldürüldü

 SÖKÜP TAKMAK HOŞUMA GİTTİ 

Kendi evinin altında bulunan bodrum katını tamamen depoya döndüren ve odasının birinde de tamir işlerini yaptığını belirten Faruk Demirci, “Bu işe ilk olarak 13 yaşında başladım. O dönem babam bir teyp almıştı. Ben de merakımdan o teybi komple söktüm ve tekrar topladım. Söküp takmak hoşuma gitti. Bozuk olan hurda teypleri toplamaya başladım. O günden bu güne kadar belki de birçok tamircinin yapılmaz dediği cihazları yaptım. Bu şekilde kendimi geliştirdim” dedi. 

NEREYE GİTTİYSE BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMADI1982 yılında tarih öğretmeni olarak Van'a atandığını ve orada da bu işin peşini bırakmadığını belirten Demirci, “Van’da bir elektronik dükkânına malzeme almak için gitmiştim. Oradaki ustayla tanıştım. Boş zamanlarımda o ustayla iş ortaklığı şeklinde çalıştım. Van, benim için bir yerde turnusol kâğıdı oldu. Van’da kendimi bildim. Kendimin neler bildiğini bildim. Daha önce ne kadar amatörce iş yaptığımı Van’da anladım. Kendime özgüven geldi ve işi profesyonelce yapmaya başladım“ şeklinde konuştu. SAYISINI BENDE BİLMİYORUM Evinin altındaki bodrumunda 3 binden fazla teyp olduğunu söyleyen Emekli Tarih Öğretmeni Faruk Demirci “Şuanda evimin altında 3 binden fazla oto teybi var. Saymadım sayamadım, Saymakta da zorlanıyorum. Şu cihazları benden bir miras ve ya hatıra olarak onlara bırakmayı düşünüyorum.  Ben gittikten sonra evlatlarım sahip çıkacaklar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Eski teknolojinin daha kaliteli olduğunu da sözlerine ekleyen Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eski teknoloji olan teyplerin tamirini zevkle yapıyorum. Çünkü eski teknoloji daha sağlamdı. Şu anda piyasada bulunan Çin malları var. Bu ürünler biraz daha kalitesiz. O nedenle eski cihazlar daha kaliteliydi. Daha sağlamdı.”

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'a dönen Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughnan bikinili pozlarıyla büyüledi

2021-11-27 23:01 - MAGAZİN

Oyuncu Esra Dermancıoğlu'ndan ilginç cinsel içerikli film itirafı

2021-11-22 20:32 - MAGAZİN

'Kırmızı Işık, Yeşil Işık'taki bebeği seslendirmişti! Henüz Squid Game'i izlememiş!

2021-11-29 13:32 - MAGAZİN

İbrahim Tatlıses, oyuncu Simay Barlas'a övgü yağdırdı: Diğer kadınlar onu örnek alsın

2021-11-27 14:01 - MAGAZİN

Instagram'a meydan okudu! Çıplak pozlarını paylaştı

2021-11-27 14:33 - MAGAZİN

Müslüme'nin dedesi Hasan Yağal'ın savunması şoke etti!

2021-11-27 18:33 - MAGAZİN

MasterChef yarışmacıları Dilara Başaran ve Sergen Özen hakkında bomba aşk iddiası

2021-11-25 19:33 - MAGAZİN

Vaspurakan Krallığı nerede? Vaspurakan Krallığı tarihi...

2021-11-22 16:33 - YAŞAM

Miray Daner, yeni sevgilisi Oğulcan Engin'le fotoğrafını paylaştı

2021-11-24 08:33 - MAGAZİN

Hülya Avşar sırt dekolteli kıyafetiyle resmen meydan okudu

2021-11-28 19:02 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt Adliyesinde Veda Yemeği Düzenlendi

10:02 - YAŞAM

Türkiye Emekliler Derneği Siirt Şubesi’nden Örnek Proje: Emeklilere Konut Müjdesi

12:53 - YAŞAM

Siirt Belediyesinden 30 Bini Aşkın Kişiye Sosyal Destek Eli

14:06 - YAŞAM

Cass Garden Cafe’de Müzik Ziyafeti: Ali Tekbaş Siirtlilerle Buluşuyor

13:56 - YAŞAM

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Görev Yeri Değişen Bürokratlara Vefa Buluşması

10:28 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Mehmet Sabahattin Genç, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Olarak Göreve Başladı

10:12 - GÜNDEM

Siirt Yığınlı Tüneli Ve Bağlantı Yollarında Çalışmalar Sürüyor

10:10 - GÜNDEM

Leman Dergisine Siirt’ten Suç Duyurusu 

09:57 - GÜNDEM

AK Parti Siirt Kadın Kolları Türkiye Üçüncüsü Oldu

09:49 - GÜNDEM

Siirt EAH’de Bir İlk! Fetal Kardiyak Konsey Uygulaması Başladı

14:00 - SAĞLIK