?>

Eskişehir’de yeni lezzet, ’Nohut dürümü’

Eskişehir’e gelen ahmet karaca, gaziantep’in geleneksel sokak lezzeti olan nohut dürümünü kentte vatandaşlara tanıtıyor.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Gaziantep’in geleneksel sokak lezzeti olan nohut dürümünü Eskişehir’de vatandaşlarla tanıştıran Ahmet Karaca, gösterilen ilgiden hayli memnun.

Eskişehir’de daha önce hiçbir yerde satılmadığı öğrenilen nohut dürümü, ilk kez gören vatandaşların dikkatini çekiyor. Geçmişten bugüne Gaziantep’in geleneksel yemeği olduğu bilinen nohut dürümü, vatandaşların beğenisini topluyor. Eskişehir’e 3 yıl önce gelen Karaca, kentte hiç nohut dürümü dükkanının olmadığını fark edince kollarını sıvadığını ve büyük bir risk alarak bu işe girdiğini söyledi. Karaca, hem Eskişehir halkının bu lezzeti tanıyabilmesi adına hem de kendi memleketinden uzaktayken oraların geleneksel yemeğinden kopmamak adına bu dükkanı açtığını belirtti. “Bizim için nohut dürümü vazgeçilmez bir şeydir”

Kentte daha öncesinde denenmemiş bir lezzeti satmanın riskli olduğunu belirten Ahmet Karaca, ”İnsanların bilmediği bir yemek türü olduğu için biraz ön yargılı davranıyorlar. Ama yiyip de beğenenlerde de bağımlılık yapıyor nohutlu dürüm. Bu bir gerçek. Bir riske girdik açıkçası. Eskişehir gibi bir yerde Gaziantep’in nohutlu dürümünü getirip de burada insanlara sevdirebilmek büyük bir başarıdır diye düşünüyorum. Bu nohut dürümü kahvaltılarda da yediğimiz bir sokak lezzetidir. Ama bir Antepli bunun günün her saatinde yiyebilir. Gecenin ikisinde de yiyebilir üçünde de yiyebilir. Bağımlılık yapan ve doyurucu bir lezzet olduğu için bizim Antep insanları için nohut dürüm vazgeçilmez bir şeydir. Burada Eskişehir’de nohut dürümü yiyen insanlar için de aynısı geçerlidir. Buradaki insanlara da alıştırdık mesela.” ifadelerine yer verdi. “Yaptığımız bir dürüm bize 10 kişi olarak geri dönüyor”

Kentte nohut dürümü beğenen vatandaşların, her fırsatta arkadaşlarını buraya getirdiğini ve sürekli tadına baktırmak istediklerini dile getiren Ahmet Karaca, “Diyelim ki siz geldiniz, yediniz, hoşunuza gitti kuzeninizi getiriyorsunuz. Kuzeniniz gidiyor başka bir arkadaşını getiriyor. Biz nohutlu dürümü bu şekilde duyuruyoruz. Yaptığımız bir dürüm bize on kişi olarak geri dönüyor. Alışmadıkları için insanlara en başta biraz garip geliyor ama yedikten sonra alışıyorlar tabii ki buna. Nohut çeşidi olarak, öncelikle klasik nohutumuz var, sadedir. Antep’te ilk başta sadeydi. Sonra biz esnaflar bunu birazcık sosladık, acılıya çevirdik. Gayet de güzel oldu. Ama Eskişehir’de yaşayan her insan acılı yemediği için az acılı bir çeşit daha ürettik. Ona da soslu ismini verdik. Bir ben kendi adıma Türkiye’de hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptım. İsmi kekikli nohut. Bu dürümü de sadece ben yapıyorum burada. Fiyatlarımız da diğer yemek çeşitlerine göre gayet uygun durumda. Nohut çeşitlerimizin tamamı 50 lira. Fast foodtan sıkılan herkesin deneyebileceği alternatif güzel bir yiyecek” dedi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Ak Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

2024-02-09 15:01 - GÜNDEM

Gaziantep’te silahlı çatışma!

2024-02-08 20:48 - ASAYİŞ

Siirt Atatürk Anadolu Lisesi Yeni Binasında Eğitime Başladı

2024-02-12 10:26 - EĞİTİM

Gaziantep’te 4 çocuk babası ailesinin gözü önünde intihar etti!

2024-02-11 22:51 - ASAYİŞ

Siirt'te AK Parti'nin Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı

2024-02-11 11:31 - POLİTİKA

Yeniden Refah Partisi Gaziantep adayını açıkladı

2024-02-09 15:44 - POLİTİKA

Ahmet Bozgeyik Seçim Startını Köyünden Verdi

2024-02-08 13:13 - POLİTİKA

SİİRTSPOR EVİNDE 3 PUANI KAPTIRDI

2024-02-11 16:10 - SPOR

Kurbanbaba’da ailesini rehin alan şahıs polise ateş etti.

2024-02-11 21:53 - ASAYİŞ

Bugün Gaziantep'te 34 vatandaşımız hayatını kaybetti

2024-02-06 18:05 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM