Fenerbahçe yeni Tuncay Şanlı'sını buldu! Eljif Elmas'ın hemşehrisi A Takım'da...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüpteki ikinci döneminde tüm hesaplarını şampiyonluk üzerine kurdu. İsmail Kartal'ı geçici süreliğine göreve getiren Yönetimin sezon sonu isim yapmış bir teknik direktörle anlaşması bekleniyor. Öte yandan, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde f?

SPOR - 2 yıl önce

Fenerbahçe'de Ali Koç başkanlığının ikinci dönemi sportif açıdan başarıdan uzak şekilde ilerliyor. Sezon başında gerekli görülen noktalara transfer yapılmasına karşın beklenen verim bir türlü alınamadı. Başkan Ali Koç'un yönetim süreci boyunca kulübe milyonlarca dolar yatırım yapması Süper Lig'deki tabloyu olumlu yönde değiştiremedi. Hal böyle olunca, Fenerbahçe yönetiminin eski modele geçmesi düşünülüyor. İlk etapta Avrupa'da isim yapmış, vizyoner bir teknik direktörle anlaşması beklenen Yönetim, ikincil olarak öz kaynağa yatırım yapacak. Bu doğrultuda, Tuncay Şanlı'ya sık sık benzetilen Arda Kurtulan A Takım'a çıkarıldı. 

Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı dünya basınında!

Arda Kurtulan Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Arda Kurtulan, 19 Kasım 2002 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Kurtulan, 19 yaşındadır. Anne ve babasının Kuzey Makedonya pasaportuna sahip olmasından ötürü bu ülkenin de pasaportunu edindi. Kuzey Makedonya Türklerinden Arda, küçük yaşlarda mahalle arasında futbola başladı. Arkadaşlarına kıyasla boyu ve fiziği ile dikkat çekti. Uzun saçlarından ötürü sık sık Tuncay Şanlı'ya benzetilen Arda, oynadığı mevki itibariyle ve performansıyla bu yakıştırmanın hakkını veriyor. 

Arda Kurtulan Hangi Takımlarda Oynadı?

Genç futbolcunun ailesi, çocuklarının futbola olan ilgisinden ötürü onu oturdukları ilçenin güçlü takımlarından Esenler Erokspor'a gönderdi. Arda, uzun yıllar bu ekipte forma giydi. Alt yaş kategorilerinde gösterdiği tipik santrfor özelliklerinden ötürü  çoğu takımın radarına girdi. Futbola İstanbul'da başlaması ise, dikkate değer bir başka unsurdu. 2019 yılında Fenerbahçe, Esenler Erokspor'da nam salan bu genç için devreye girdi ve yetiştirme bedeli karşılığında Arda'yı kendi altyapılarına transfer etti. 19'luk forvet, geçtiğimiz sezon başında 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalayarak çok sevdiği Fenerbahçe'de A Takım'a yükseltildi. Onun profesyonel olmasında eski antrenör Vitor Pereira'nın da payı büyük.

Arda Kurtulan, hem Türkiye hem de Kuzey Makedonya pasaportuna sahip. İki ülkenin milli takımında da oynama hakkı var. Ancak o, ailesinin Kuzey Makedonya çıkışlı olması nedeniyle bu takımda oynamayı tercih etti. Şimdiye dek Kuzey Makedonya'nın alt yaş kategorilerinde 7 kez forma giyen Arda, gol sevinci yaşayamadı. A Takım statüsünde hangi ekibi tercih edeceği belirsizliğini koruyor. 

Eljif Elmas'la Aynı Pasaporta Sahip

2017 yılında 180 bin Euro bedelle Fenerbahçe'ye transfer olup 2 sezon sonra 16 milyon 200 bin Euro karşılığında Napoli'ye geçen Eljif Elmas, Arda Kurtulan'la aynı ülkenin vatandaşı. Tıpkı Eljif gibi Arda da Kuzey Makedonya Türklerinden. Arda, 2019'da Fenerbahçe'ye katıldığı için Eljif'le irtibat kurup kurmadığı bilinmiyor.

Fenerbahçe'nin Forvet Hattı Gelecekte Ona Emanet

Geçtiğimiz sezon A Takım'a çıkarılan Arda Kurtulan, Başkan Ali Koç'un başlattığı öz kaynak dönüşümünün önemli figürleri arasında. U-19 Gelişim Ligi'nde de kondisyonunu koruyan Arda, fırsat bulduğu takdirde Sarı Lacivertli formayı sırtına geçirecek. Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler gibi yıldız adaylarından biri de Kuzey Makedonya pasaportlu Arda Kurtulan.

Tuncay Şanlı'yı Andırıyor!

Fenerbahçe'nin gelecek vadeden futbolcusu Arda Kurtulan, birçok yönden Tuncay Şanlı'yı çağrıştırıyor. Oyuncunun boyu, kilosu; oynadığı mevki ve yine Şanlı'yla özdeşleşen saç stili taraftara onu anımsatıyor. Sol kanat, sağ kanat ve forvet hattında oynayabilen Arda, Sarı Lacivertli ekibin hücum hattını zenginleştirmek; hocalarının opsiyonunu genişletme niyetinde.

Haftanın Öne Çıkanları

Trezeguet ve Pizzi resmen Başakşehir'de

2022-02-08 18:10 - SPOR

Alpaslan'ın neden kadro dışı kaldığı ortaya çıktı! Hoca odadan kovdu

2022-02-08 11:38 - SPOR

Zorbay Küçük yine hedefte! Kasımpaşalı Ertuğrul'dan kıyameti koparacak sözler

2022-02-05 19:11 - SPOR

2 sene önce ayrılan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç maçta pişti oldu

2022-02-09 11:11 - MAGAZİN

Ümit Şengül: Hakem maçın önüne geçti

2022-02-05 20:11 - SPOR

Maça damga vuran olay! Felipe Melo ve Diego Ribas birbirine girdi

2022-02-08 10:38 - SPOR

Defne Joy Foster'ın Oğlu Can'ın Son Hali Şaşırttı!

2022-02-02 20:11 - MAGAZİN

Fenerbahçe maçı öncesi koronavirüs şoku!

2022-02-08 14:38 - SPOR

CHP'li Gürsel Tekin, spiker Mehtap Özkan'la evleniyor

2022-02-04 23:37 - YAŞAM

Fenerbahçe yeni Tuncay Şanlı'sını buldu! Eljif Elmas'ın hemşehrisi A Takım'da...

2022-02-09 16:18 - SPOR

İlgili Haberler

Türkiye Dağ Koşuları Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçme Yarışması Ve 2024 İl Karmaları Arası Dağ Koşuları Ligi Siirt- Eruh’ta Yapıldı

09:25 - SPOR

Siirt İl Özel İdare Spor'dan Basın Ve Kamuoyuna Duyuru

09:24 - SPOR

DÜŞME HATTI YANIYOR!

17:34 - SPOR

DAĞ KOŞULARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (AVRUPA ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM SEÇMESİ –U-20) 27 NİSANDA ERUH İLÇESİNDE YAPILACAK

12:29 - SPOR

Siirt Belediye Genç Erkekler Voleybol Takımı, Van Bölge Şampiyonası'nda İlimizi Temsil Edecek

17:01 - SPOR

Günün Manşetleri

Siirt Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

16:43 - GÜNDEM

  Siirt Arı ve Arı Ürünlerini Geliştirme Projesi %50 Hibeli Arılı Kovan Dağıtımı Yapılacak

16:38 - GÜNDEM

Siirt’te Tarımsal Üretim Planlaması 2. Toplantısı Yapıldı

16:35 - GÜNDEM

BİK üyesi Gülebak: "BİK yerel medyayı önemsiyor"

15:26 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi Arızalı Yolcu Otobüslerini Bakım Ve Onarım İçin Gaziantep'e Gönderdi  

12:09 - GÜNDEM