?>

Gazeteciler için yeşil pasaport teklifi Meclis'te

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına yeşil pasaport içeren teklifi Meclis'e sundu.

GÜNDEM - 1 yıl önce

 MHP, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilebilmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport verilebilmesine yönelik kanun teklifimizi Meclisimize sunduk. Ülkemizin medya diplomasisini daha da güçlendirmesi gerektiği inancıyla hazırladığımız kanun teklifimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. MHP olarak milli birlik ve beraberliğimizde kenetlendiğimiz tüm basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özdemir, kanun teklifinin gerekçesini de paylaştı. Teklifin gerekçesinde, "Ülkemize karşı yürütülmeye çalışılan karanlık ve kirlik emelleri engelleyebilecek mekanizmaların hızlı çalıştırılabilmesi ile doğru bilginin etkin yayılabilmesi adına, akıl ve vicdan sahibi, vatansever basın mensuplarımızın yurt dışında görevlerini daha rahat icra edebilmeleri için gerekli kolaylığın sağlanabilmesi, ihtiyaç duyulan yüksek yetkinliğe sahip medya diplomasisinin geliştirilebilmesi için ehemmiyet arz eden bir husustur. Bu kapsamda da mesleklerinde 15 yılı doldurmuş ve basın kartına sahip, terör suçlarına bulaşmamış basın mensuplarımıza hususi pasaportun temin edilmesi önem arz etmektedir" denildi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

DP Siirt İl Kongresi Yapıldı

2024-01-03 12:07 - POLİTİKA

Ankette En çalışkan milletvekili o isim çıktı.

2023-12-31 11:26 - POLİTİKA

Vali Dr. Kemal Kızılkaya , Siirt Üniversitesi'nde 'Kamu Yönetimi' Temalı Kariyer Sohbetlerine Konuk Oldu

2024-01-05 10:36 - EĞİTİM

Vali Akkoyun, Gazetecileri Ziyaret etti

2024-01-06 07:23 - YAŞAM

Bakan Yumaklı, Telefon Bağlantısıyla Siirt’te 100 Bin Fidan Dağıtım Törenine Katıldı

2024-01-04 10:07 - YAŞAM

Rekolte Düştü Fiyatlar Arttı

2024-01-02 11:16 - EKONOMİ

Tillo'da Öğrenci Ve Öğretmenlere Siber Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

2024-01-05 10:41 - EĞİTİM

Gaziantep’te yerel seçimler için seyyar sandık başvuruları başladı

2024-01-04 15:53 - POLİTİKA

Siirt'te Firari Terör Zanlısı, Jandarma Operasyonuyla Yakalandı ve Tutuklandı!

2023-12-30 13:07 - ASAYİŞ

Sigaraya zam geldi

2024-01-04 09:41 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Siirt İl Sağlık Müdürlüğüne Yeni Atama

09:46 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM