?>

Gaziantep’teki Şanlıurfalı STK’ların liste kızğınlığı!..

Gaziantep’te siyasi partilerin listelerinden aday gösterilen Şanlıurfalı isimlere ilişkin ŞANFED, ŞANLIDER ve bu oluşuma bağlı derneklerden “Dayatmayı kabul etmiyoruz” şeklinde ortak basın açıklaması geldi.

POLİTİKA - 3 yıl önce

Yapılan açıklamada, “28. dönem Gaziantep milletvekili seçimlerinde hangi partiden olursa olsun “Şanlıurfalı” olduğunu söyleyen ve iddia eden hiçbir adayın arkasında olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz" denildi.

Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ahmet Dinçoğlu, Şanlıder Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kılıç, Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANDER) Başkanı Mahmut Haz, Birecik Kendirciler Dernek Başkanı Mehmet Kendirci, Birecik Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Altunova, Bozovalılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dinçoğlu, Halfetililer Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Arslan, Birecik Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Çekilmez, Gaziantep Siverekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nergiz ve Gaziantep Suruçlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Adına Dernek Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Gaziantep in en büyük 2 Sivil Toplum Kuruluşu ŞANFED, ŞANLIDER ve bu oluşuma bağlı derneklerin ortak basın açıklamasıdır” ifadesi yer aldı.

Tapılan açıklamada şu ifadelere yer verilldi:

KAMUOYUNUN DiKKATINE

Gaziantep'in en büyük 2 Sivil Toplum Kurulusu Şanfed - Şanlıder ve bu oluşuma bağlı derneklerin ortak basın açıklamasıdır.

14 Mays 2023 tarihinde yapılacak olan 28. dönem Gaziantep milletvekili seçimlerinde hangi partiden olursa olsun, "Sanlıurfalı" olduğunu söyleyen ve iddia eden hiçbir adayın arkasında olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Siyasi Partilerin aday belirlerken tarafımıza görüs ve önerimiz sorulmadan bir nevi "Kendi Şanlıurfalılarını" bize dayatması kabul edilemez.

Gaziantep'te bulunan Tüm Şanlıurfa Dernekleri olarak üyelerimize ve kanaatimizi bekleyen hemşerilerimize; Milletvekili seçimlerinde derneklerimizin herhangi bir partiye ve adaya desteğinin olmadığını özgür iradeleri ile oy kullanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Şanlıurfalı hemşerilerimizin temsilde hiçbir siyasi partide adaylarının bulunmadığını  üzülerek ifade ederek, 14 Mays tarihinde yapılacak seçimlerin ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Siirt Milletvekili Adayları açıklandı 

2023-04-09 15:07 - GÜNDEM

CHP'nin Siirt Milletvekili Adayları Belli Oldu 

2023-04-09 15:02 - GÜNDEM

YEŞİL SOL PARTİ’NİN SİİRT MİLLETVEKİLİ ADAYILARININ TAM LİSTESİ BELLİ OLDU

2023-04-09 17:23 - GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi Gaziantep Milletvekili Listesi belli oldu.

2023-04-09 18:40 - POLİTİKA

Siirt'te Kırmızı Et: 329 TL

2023-04-10 12:22 - YAŞAM

Resmi Gazete'de 10 .04.2023tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete'de bugün neler var? İşte

2023-04-10 07:54 - GÜNDEM

Siirt'te 80 Personel Alımı Yapılacak

2023-04-11 15:52 - GÜNDEM

Gaziantep’te bir şahıs, yol kenarındaki ağaca asılı halde ölü bulundu

2023-04-10 17:36 - ASAYİŞ

Köylüler 20 Gün Açan Ters Lale İçin Seferber Oldu

2023-04-08 17:53 - GÜNDEM

Gaziantep’te Kahreden kaza 5 ölü. Özmen’in evlat acısı!..

2023-04-08 11:25 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

Şehitler Köyünden “Terörsüz Türkiye” Desteği

12:42 - POLİTİKA

Yeni Halk Kütüphanesi İçin Girişim

12:25 - POLİTİKA

AK Parti'de Üye Mesaisi

12:58 - POLİTİKA

Yeni Yönetim İlk Kez Toplandı

12:05 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM