?>

Gözler yarın Beştepe'ye çevrilecek

Kademeli normalleşme kararı sonrası ilk kabine toplantısı, yarın yapılacak. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası gözler, toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek açıklamaya çevrildi.

GÜNDEM - 4 yıl önce

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddesi yeni tip koronavirüs pandemisiyle mücadele olacak. İllerdeki vaka artışı gözden geçirilecek.

Mutasyonlu illerin sayısı son Bilim Kurulu Toplantısı'nda 76 olarak açıklandı. 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Afrika, 1 ilde 2 California-New York ve 1 adet de Brezilya mutantı tespit edildi. Kabine'de bu konu da görüşülecek.

AŞI ÇALIŞMALARI

Aşı çalışmaları da masada olacak. Türkiye'deki aşılanma süreci değerlendirilecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya'dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

TEDBİRLER ARTIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında mutasyon nedeniyle vaka sayılarındaki artışın sorulması üzerine, "Bütün bu konuları bizler daha çok Bilim Kuruluyla Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde götürüyoruz. Tabii bu mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri ister istemez bizleri de karar almada zorluyor. Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de son zamanda böyle bir sıkıntı var. Fakat biz bütün şartları zorlamak suretiyle yine de mümkün olduğunca yani şu anda restoranlar, kafeler, kuaförler aklınıza ne gelirse bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca şu anda aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız" açıklamasını yapmıştı.

Gözler, Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Çamur içinde geçen bir ömür

2021-03-11 13:01 - YAŞAM

Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi

2021-03-10 13:07 - SPOR

Hanri Benazus Koleksiyonu Ankara'da

2021-03-10 14:01 - GÜNDEM

Gara şehidi Semih Özbey'in annesi ilk kez konuştu

2021-03-08 13:53 - GÜNDEM

DEVA Partisi Malatya Arapgir Naci Güleç'e emanet

2021-03-12 11:45 - GÜNDEM

Hamilelikte anne sağlığını tehdit eden 6 tehlike

2021-03-10 12:07 - SAĞLIK

Galatasaray'a Luyindama piyangosu

2021-03-09 11:05 - SPOR

Milli Marşımızın 100. yılı

2021-03-12 09:45 - YAŞAM

Bahçeli'den Akşener'e tepki

2021-03-10 14:28 - POLİTİKA

Survivor'da diskalifiye şoku!

2021-03-12 09:11 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM