?>

Güneydoğu’nun en Gelişmiş ilçesi: “Şehitkamil”

Fadıloğlu: “Çalışmalarımızı Yoğun bir Şekilde Sürdürüyoruz”

GÜNDEM - 3 yıl önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri araştırması sonuçlandı. Araştırma sonucuna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en gelişmiş ilçe Şehitkamil oldu. Türkiye genelindeki iller arasında Gaziantep’i 9. sırada temsil ettikleri bilgisini paylaşan Başkan Fadıloğlu, “Daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 973 ilçenin dahil edildiği çalışmada sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 parametre kullanıldı. Araştırma neticesinde belirli değişkenlere göre değerlendirilen ilçeler, gelişmişlik seviyesine göre 6 sınıfa ayrıldı. 1. kademedeki ilçeler skorları en yüksek olan ve en gelişmiş ilçeler olurken, 6. kademedeki ilçeler en az gelişmişler sınıfına girdi. Araştırma sonucuna göre Şehitkamil; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en gelişmiş ilçe oldu. Şehitkamil, Türkiye genelinde ise 31. sırada yer aldı. Şehitkamil; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Muğla ve Denizli ilinden sonra Gaziantep’i 9. sıraya taşıdı.

AMACIMIZ; DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA OLUŞTURMAKTIR

Hizmete sunulan yatırımlarla Şehitkamil’i yaşanabilir ilçeler sıralamasında üst sıralara taşıyan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, araştırma sonucuna ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaşanabilir şehirler, sürdürülebilir bir dünyanın vazgeçilmezidir. Bizler; şehrimizi ve ilçemizi, daha yaşanabilir kılan unsurları dikkate alarak geliştirmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana insanı, doğayı ve doğadaki her canlıyı önemseyen bir anlayışla ürettiğimiz projelerde; sosyal belediyecilik, yol, eğitim, spor, kültür, sanat, geri dönüşüm, yeşil alan gibi konularda bugüne kadar çok önemli projeler hayata geçirdik. Amacımız; daha yaşanabilir bir dünya oluşturmaktır. Daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Halkımızın ihtiyaç ve taleplerine göre yaptığımız planlamalarda kaynakları verimli, etkin ve ekonomik kullanmaya çok özen gösteriyoruz. Şehitkamil’imiz için yatırım yapmaya ve proje üretmeye aralıksız devam edeceğiz.”

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli Depremzede babanın buruk mezuniyet sevinci.

2023-06-22 10:28 - GÜNDEM

Siirt Güres'te iki kişilik eylem

2023-06-18 17:37 - YAŞAM

Zarova çayında piknik sezonu…

2023-06-21 15:22 - YAŞAM

Enerji Bakanlığı’nda Abdullah Tancan ile yola devam

2023-06-22 10:02 - GÜNDEM

15 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA

2023-06-20 11:32 - GÜNDEM

Halıcıları Carpet & Flooring Expo İstanbul 2023 Heyecanı Sardı

2023-06-18 12:58 - EKONOMİ

Amatör futbolun ülkemize ne faydası var?

2023-06-21 13:41 - SPOR

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, BAYKAN/TÜTENOCAK KÖYÜNDE ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

2023-06-23 11:06 - YAŞAM

Siirt Şeyhler Çarşısı çok sessiz…

2023-06-21 17:03 - YAŞAM

Siirt Güres'te bu eksikliklerin giderilmesi bekleniyor

2023-06-23 12:02 - YAŞAM

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM