?>

Hafta sonu Botan Çayı doldu, çevre yine çöplerle kaplandı

Siirt'te etkili olan sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, hafta sonunu Botan ve Zarova çayları kenarında piknik yaparak geçirdi.

YAŞAM - 1 ay önce

Siirt'te etkili olan sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, hafta sonunu Botan ve Zarova çayları kenarında piknik yaparak geçirdi. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ailelerin yoğun ilgi gösterdiği bölgelerde oluşan çevre kirliliği ise tepki çekti.

 Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Botan Çayı'nın Tehtemendık mevkisi ile Siirt-Eruh yolu üzerindeki Zarova Çayı, hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Aileler çay kenarında yer sofraları kurup portatif sandalyeleriyle gölgelik alanlarda dinlenirken, çocuklar serin sularda ve ağaç gölgelerinde keyifli vakit geçirdi.

 Çay kenarlarına gitme imkânı bulamayan vatandaşlar ise Millet Bahçesi ile Kızlar Tepesi Sosyal Tesisleri'ndeki yeşil alanları tercih etti. Akşam saatlerine kadar parklarda vakit geçiren aileler serin havanın tadını çıkardı.

 Botan çöpler içinde kaldı

Botan Çayı'nın Tehtemendık mevkisine giden vatandaşlar ise karşılaştıkları manzara karşısında tepki gösterdi. Piknik alanlarının büyük bölümünün çöp yığınlarıyla kaplandığını belirten vatandaşlar, bölgede çöp kutusunun bulunmamasının sorunu daha da büyüttüğünü ifade etti.

 Alanda pet şişeler, çekirdek kabukları ve çeşitli atıkların çevreye bırakıldığı görüldü.

Duyarlı vatandaşlar, "Ne bu bölgenin kıymetini biliyoruz ne de yetkililer temel sorunlara çözüm üretiyor. Burası milli park alanı olmasına rağmen çöplerin atılabileceği yeterli çöp kutusu bulunmuyor. Araçların rahatça ulaşabileceği düzenli bir alan da yok. Hem vatandaşların hem de yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yalova’da Siirtlilerden Kültür ve Dayanışma Hamlesi

2026-06-26 12:15 - EKONOMİ

Siirtli Muhammed Abdulkadir Ataker, 100 Kilometrelik Koşuyu Tamamlayan 6 Sporcudan Biri Oldu

2026-06-21 00:07 - SPOR

Siirt Futbolu Yasta

2026-06-26 12:16 - YAŞAM

Bir Fotoğrafçı Dükkânının Önündeki Tribün

2026-06-24 13:10 - YAŞAM

Emrah'tan Siirt'in tanıtımına yönelik çalışmalar

2026-06-27 11:52 - YAŞAM

Siirt Siber Polisi Harekete Geçti: Milyonluk Para Trafiği Ortaya Çıkarıldı

2026-06-23 10:00 - ASAYİŞ

Babaoğlu Güven Tazeledi

2026-06-22 13:22 - POLİTİKA

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

2026-06-25 13:23 - GÜNDEM

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

2026-06-24 13:05 - EKONOMİ

Yetkililer Hastane Projesinde DSİ Arazisi İçin Acilen Harekete Geçmeli

2026-06-22 13:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Durdurulan Araçta 12 Kaçak Göçmen Yakalandı

11:54 - YAŞAM

Park Halindeki Otomobilde Yangın

11:49 - YAŞAM

Kurala Uymayan Avcı Yandı

11:45 - YAŞAM

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt'te başarılı safra kesesi ameliyatı

13:22 - SAĞLIK

MHP Siirt'te kongreye gidiyor

13:02 - POLİTİKA

Eski Siirt Milletvekili Erdal Koyuncu: “Yeni Parti’de Verilecek Her Türlü Göreve Hazırım”

12:01 - POLİTİKA

Başur’da Vatandaşın Piknik Alanı da gitti

11:54 - GÜNDEM

Durdurulan Araçta 12 Kaçak Göçmen Yakalandı

11:54 - YAŞAM