?>

Hani Çinko fabrikası açılacaktı

Kademeli olarak 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı vaat edilen ve enerji giderleri gerekçe gösterilerek üretime ara verilen Çinko fabrikasının açılacağı beklenirken, geri kalan işçilerin de işine son verildiği iddia edildi.

YAŞAM - 3 yıl önce

Yapım aşamasındayken işsizlerin umudu haline gelen, ancak hammaddenin Hakkari'den getirilip Siirt'e işletilmesiyle tüm bu maliyetleri göz önünde bulunduran vatandaşlar, "Taşıma su ile değirmen dönmez" diyerek tesisin çalışmayacağından endişeliydi.

Vatandaşlar, başından beri bu işin olmayacağı tespitine rağmen bazı siyasi çevrelerin tesisin mutlaka açılacağı ve istihdam oluşturacağı ısrarına rağmen kapanan tesisle ilgili bir gelişme yaşanmadı. Hatta gelinen noktada aradan 1 yıl geçmesine rağmen tesisin çalışmalarının tamamen durduğu ve kalan personellerin de iş akdinin sonlandırıldığı iddia ediliyor.

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde bile tesisin açılamadığını dile getiren vatandaşlar, "Eğer seçim sürecinde işçi alınmayacaksa daha sonra alınacağına ihtimal vermiyorduk ve neticede de böyle oldu, Hatta gelinen son noktada fabrikada kalan işçiler çıkarıldı, sadece İranlı ekip bırakıldı." dedi.

MERVAN GÜL'ÜN KONUYA MÜDAHİL OLMASI BEKLENİYOR

Fabrikanın tamamlanmasıyla 5 bin ile 7 bin 500 dolayında kişinin istihdam edileceği sözünü hatırlatan vatandaşlar, şunları söyledi:

"Firmanın yönetim kurulu başkanı daha önce gazetelere verdiği röportajında Siirt'te 5 bin ile 7 bin 500 dolayında kişi çalıştıracağını söylemişti. Ancak bu zatı muhteremin ne hikmetse bu aralar hiç sesi çıkmıyor. Önce enerji maliyetleri gerekçe gösterilerek işçileri ücretsiz izne gönderen firma 2 ay sonra tam kapasite faaliyete gireceğini söylemesine rağmen aradan 1 yıl geçti. Bu konuda Siirt Milletvekili Mervan Gül'ün konuya müdahil olması ve bizzat ilgililerle konuşarak kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt dahil bazı illerde eylem yapıldı

2023-07-21 10:40 - YAŞAM

Hesta'nın havuz ücreti belli oldu

2023-07-20 11:15 - YAŞAM

Siirt'te tandır ekmeği daha ucuza geliyor

2023-07-20 11:32 - YAŞAM

Yatırımcılara çağrı; Alkumru Barajı Kafes Balıkçılığı İçin Çok İdeal

2023-07-20 10:41 - YAŞAM

Süper Lig'de 2023-24 sezonun fikstürü kura çekimiyle belirlendi. Gaziantep FK ilk hafta Fenerbahçe’ye konuk oluyor.

2023-07-18 22:45 - SPOR

SİİRT’TE TAYİNİ ÇIKAN HÂKİM VE SAVCILAR İÇİN VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

2023-07-20 10:47 - YAŞAM

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU’NUN ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ MESAJI

2023-07-14 14:26 - GÜNDEM

Naci Obut, Şanlıurfa'ya terfi edildi

2023-07-21 09:38 - YAŞAM

Botan'da arama kurtarma ekibi kurulmalı

2023-07-18 16:51 - YAŞAM

Türkiye'de eşsiz bir lezzet: Şımem Salıho

2023-07-17 13:13 - YAŞAM

İlgili Haberler

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

Beton Santralinin Faaliyetleri Durduruldu

11:13 - YAŞAM

Yaya Geçitleri Yenileniyor

11:10 - YAŞAM

Tillo'da Türbe Ziyarete Kapatılıyor

11:09 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM