?>

İnternet yasası Meclis gündeminde

İnternet Gazetecileri Federasyonu'nun yoğun diplomasi trafiği sonucu dijital medya sektörünün beklediği internet yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine girdi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

ANKARA (İGFA) - Medya sektöründe devrim niteliği taşıyan internet haberciliğinin yasal zemine oturması için ilk somut adım atıldı. İnternet Gazetecileri Federasyonu'nun (İGF) yürüttüğü yoğun diplomasi trafiği meyvelerini vermeye başladı.

DEMİR MEKİK DOKUYOR

Ankara ile genel merkez Bursa arasında mekik dokuyan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Ankara Temsilcisi İbrahim Gökdemir ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

MİLLETVEKİLLERİYLE YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

TBMM'de Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve Ahmet Kılıç, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Niğde Milletvekili Yavuz Ergun'la bir araya gelen heyet, internet yasası ve İGF projeleri hakkında istişarelerde bulundu. Yoğun görüşmeler neticesinde ilk müjdeli haberi veren İGF Genel Başkanı Mesut Demir, internet yasasının Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın başkanlığını yaptığı TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda gündeme alınacağını duyurdu.

DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU ELE ALACAK

İnternet haberciliğinde yaşanan sorunların yasayla çözülebileceği konusunda milletvekillerine bilgi verdiklerini aktaran Mesut Demir, ' Yoğun geçen görüşmeler sonrasında emeklerimizin karşılığını almaya çok az kaldı. İnternet yasasının çıkması noktasında milletvekillerimizle bir araya geldik. Onlara hem İGF'yi hem de internet yasasının sağlayacağı faydaları anlattık. Yasa, Dijital Mecralar Komisyonu'nda ele alınacak. Mart ayı içerisinde de TBMM Genel Kurulu'na gelecek. İnternet yasasına destek veren siyasi partilere, milletvekillerine, internet yasası çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na İnternet Gazetecileri Federasyonu adına şükranlarımızı sunuyoruz' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA KAPSAMLI RAPOR

Komisyonda ele alınacak internet yasasıyla ilgili çalışmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın da kapsamlı bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı'na sunması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi belli oldu

2021-02-24 14:22 - SPOR

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Batman'da Burak Gross'a görkemli açılış

2021-02-25 12:47 - YAŞAM

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

Güvercinlerin Messi'si Ronaldo'su Mardin'de! (ÖZEL HABER)

2021-02-24 13:46 - YAŞAM

Malatya Doğanyol'da deprem konutları yükseliyor

2021-02-20 10:24 - GÜNDEM

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Boğaziçi desteği

2021-02-23 14:50 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Üreticilerimize 3 Milyon TL Destek

13:46 - GÜNDEM

Başur’da Vatandaşın Piknik Alanı da gitti

11:54 - GÜNDEM

Köy Yollarına Güvenlik Dokunuşu

11:47 - GÜNDEM

TEKNOFEST 2026 SAVAŞAN İHA YARIŞMALARI SİİRT’TE BAŞLIYOR

14:52 - GÜNDEM

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Şeyhler Çarşısı Kentsel Dönüşümle yenilenmeli

13:51 - YAŞAM

Yıldızların Altında Okunan Mevlidler  

13:49 - YAŞAM

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

13:49 - EĞİTİM

194 İbadethanede Yaz Temizliği

13:48 - YAŞAM

Sinceri üzümünden pekmez yapımı başladı

13:47 - YAŞAM