?>

İşitme engellilere tercümanlık hizmeti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık olarak başlatacakları yeni uygulama ile Türk işaret dili tercümanlarının engelli vatandaşlara bireysel olarak da hizmet vereceğini kaydetti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

ANKARA (İGFA) - İletişimde işaret dilini tercih eden işitme engelli vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden bireysel resmi işlemlerinde yardımcı olması amacıyla Türk işaret dili tercümanı talep edebileceğini belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Engelli vatandaşlar Türk işaret dili tercümanı eşliğinde banka veya noter gibi resmi dairelere giderek işlerini halledecek. Bu hizmetten yararlanabilmek için il müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurmak yeterli.” dedi.

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Erişilebilirlik Yılında hayata geçen uygulamanın 32 pilot ilde başlatıldığını kaydetti. Selçuk, uygulamayı en kısa zamanda 81 ile yaygınlaştırılmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bakan Selçuk, uygulamanın önemine işaret ederek “Engellilerin iletişim engelini ortadan kaldırarak sosyal hayata karışmalarını amaçlayan bu uygulama hem erişilebilirliğin artırılması, hem de işitme engelli vatandaşların işlemlerini daha doğru ve hızlı yapmaları açısından önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Türk İşaret Dili Tercümanlarının iş yoğunluğunu belirlemek ve iş kalitesini artırmak amacıyla "Türk İşaret Dili İş Takip Modülü"nün oluşturulduğunu da duyurdu. Bakan Selçuk, “Modülün oluşturulmasıyla işitme engelli vatandaşların kişisel talepleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri sistem üzerinden takip edilecek ve oluşması muhtemel iletişim sorunları ve karışıklıklar ortada kalkacak” dedi. 

Selçuk, “Aile Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılan modül günlük olarak tercümanlar ve ilgili birim tarafından doldurulacak. Modül hem işlerin takibini sağlayacak hem de uzman personel üzerindeki iş yoğunluğunu hem de hizmet verilen alanların çeşitliliği ortaya koyacak” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

2021-03-26 17:08 - SAĞLIK

Twitter'ın ilk tweet'ini 2,9 milyon dolara aldı!

2021-03-23 14:10 - DÜNYA

"COVID-19 sonradan da kalıcı etki bırakıyor"

2021-03-23 12:00 - SAĞLIK

6 kalem gıda maddesi satın alınacak

2021-03-28 19:10 - YAŞAM

Kılıçdaroğlu Bursa'dan gençlere seslendi

2021-03-26 16:16 - POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

2021-03-23 14:23 - POLİTİKA

Akşener: "Yetki aşımı milletimiz için hak gaspıdır"

2021-03-23 11:02 - POLİTİKA

ABD Dışişleri Bakanı'ndan 'Türkiye' açıklaması

2021-03-23 14:05 - DÜNYA

Yurtta hava durumu

2021-03-23 08:56 - GÜNDEM

Muğla Büyükşehir'den organik ve yöresele destek

2021-03-26 13:46 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Siirt TSO Başkanı Kuzu: Terörsüz Türkiye, Ekonomik Kalkınmanın Önünü Açacak

14:56 - GÜNDEM

Siirt’te Anneler Günü Coşkusu Açık Hava Konseriyle Taçlandı

09:42 - GÜNDEM

Siirtli Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan Sırma’dan Antalya’da Uluslararası Göç ve Uyum Konferansı!

22:06 - GÜNDEM

Telefonla Yapılan "Anketlere" Dikkat: Dolandırıcılık Uyarısı

21:57 - GÜNDEM

Siirt'te Pedallar Sağlık İçin Döndü

21:46 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Kuzu: Terörsüz Türkiye, Ekonomik Kalkınmanın Önünü Açacak

14:56 - GÜNDEM

Siirt’te Anneler Günü Coşkusu Açık Hava Konseriyle Taçlandı

09:42 - GÜNDEM

Siirtli Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan Sırma’dan Antalya’da Uluslararası Göç ve Uyum Konferansı!

22:06 - GÜNDEM

Telefonla Yapılan "Anketlere" Dikkat: Dolandırıcılık Uyarısı

21:57 - GÜNDEM

Siirt'te Pedallar Sağlık İçin Döndü

21:46 - GÜNDEM