?>

İstanbullar geçinecek kadar kazanamıyor!

İstanbul Planlama Ajansı(İPA) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul halkının ev içi gündeminden duygu durum seviyelerine, ekonomik tercihlerinden iş memnuniyetlerine kadar birçok başlıkta İstanbul'un nabzını tutan, 'İstanbul Barometresi Aralık 2020 Raporu' nu yayınladı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul halkının ev içi gündeminden duygu durum seviyelerine, ekonomik tercihlerinden iş memnuniyetlerine kadar birçok başlıkta İstanbul'un nabzını tutan, 'İstanbul Barometresi Aralık 2020 Raporu' nu yayınladı. Rapor, 28 Aralık 2020 – 8 Ocak 2021 tarihleri arasında 827 İstanbul sakini ile telefon üzerinden görüşülerek hazırlandı.

İstanbul İstatistik Ofisi'nin hazırladığı İstanbul Barometresi ile her ay, aynı temada sorular ile periyodik anketler yapılıyor. İstanbullunun sıcak gündem konularına dair düşünceleri, belediye hizmetlerine karşı farkındalığı ve tutumu analiz ediliyor. Aralık Raporu'nun sonuçlarına göre, yüzde 49 ülke ekonomisinin kötüleşeceğini düşünüyor. Türkiye ekonomisinin yakın dönemde kötüleşeceğini düşünen katılımcıların oranı Ekim ve Kasım ayına göre azalarak yüzde 49 olurken, ekonominin yakın dönemde iyileşeceğini ve seyrinin değişmeyeceğini düşünenlerin oranı ise Kasım ayına göre artarak, yüzde 25,1 ile yüzde 25,9 olarak gerçekleşti.

Rapora göre; kendi ekonomisinin, yakın dönemde, kötüleşeceğini düşünenlerin oranı yüzde 49,9, iyileşeceğini düşünenlerin oranı yüzde 20, seyrinin değişmeyeceği kanaatinde olanların oranı yüzde 30,1 düzeyinde ölçüldü. Yüzde 56,5, geçinecek kadar para kazanamıyor.

Katılımcıların yüzde 56,5'i aralık ayında geçinecek kadar para kazanamadığını, yüzde 39,7'si geçinecek kadar para kazanabildiğini belirtti. Katılımcıların sadece yüzde 3,8'i, bu ay birikim yapabildiğini ifade etti. Kasım ayı ile karşılaştırıldığında geçinemeyenlerin oranının azaldığı görüldü.

BORÇ ALMA VE VERME ORANLARI ARTTI

Kasım ayına göre, borç alma ve verme oranları arttı. Borç alanlar yüzde 46,6, borç verenler yüzde 5,5, hem borç alıp hem de verenler yüzde 2,2, her ikisini de yapmayanlar ise yüzde 45,7 oldu. Katılımcıların yüzde 31,3'ü kredi kartı borcunun tamamını ödeyemediğini, yüzde 42'si ise asgari tutarı ödediğini belirtti. Ekim ve kasım ayı ile karşılaştırıldığında kredi kartı borcunun tamamını ödeyenlerin oranının azaldığı görülürken, asgari tutarı ödediğini belirtenlerin oranı arttı.

Haftanın Öne Çıkanları

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

Jandarmadan Kilis'te uyuşturucu operasyonu!

2021-01-04 15:55 - ASAYİŞ

Fenerbahçe Kasımpaşa'ya patladı

2021-01-04 20:55 - GÜNDEM

Fethiye'de sahte içki iki can aldı

2021-01-04 16:20 - ASAYİŞ

Hakan Ural'dan Defne Samyeli'ye sert eleştiri

2021-01-04 21:33 - MAGAZİN

Hakan Altun ile Gonca Vuslateri ayrılığı

2021-01-04 12:03 - MAGAZİN

Kilis'te sahte içki operasyonu

2021-01-04 16:55 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Güneydoğu LED ile Aydınlanıyor: Dicle Elektrik’ten 900 Kilometrelik Dev Yatırım  

10:50 - EKONOMİ

Kurtalan-Siirt Demiryolu İhalesi İptal Edildi, Gözler 17 Haziran’a Çevrildi

00:11 - EKONOMİ

Siirt'te 250 Çocuk İçin Sünnet Şöleni: “Kirvem Polis Olsun” Projesi Gönülleri Fethetti

12:43 - EKONOMİ

Siirt’te 34 Milyon Liralık Sözleşmeli Böğürtlen Üretim Projesi Başlıyor

13:12 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Güneydoğu’ya 120 Milyar TL’lik Yatırım

13:14 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM