?>

İzmir Karabağlar'da kahvehane esnafına nakdi yardım

İzmir'in Karabağlar Belediyesi, Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında işyerleri aylardır kapalı olan kahvehane esnafına nakdi yardım yaptı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

İZMİR (İGFA)- Yardımın başlaması nedeniyle İzmir'in Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda buluşma gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda başvuru yapan esnafların hesabına 700’er lira yatırıldı. İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, esnaf temsilcileri, meclis üyelerinin de yer aldığı buluşmada konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olmaya devam ettiğini hatırlattı. Bundan en çok olumsuz etkilenen kesimlerin başında esnafın geldiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Kahvehaneler bizim toplumumuzda, kültürümüzde çok önemli bir işlev görüyor. Özellikle büyük kentlerimizde insanlarımızın sohbet edip, oyun oynayıp rahatlayabilecekleri az sayıdaki buluşma yerleri. Salgına karşı alınan önlemler nedeniyle kapatılınca, en büyük zararı sizler gördünüz” dedi. 

Karabağlar Belediyesi olarak esnafa yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve olanaklar ölçüsünde destek vermeyi amaçladıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini düşündüğümüz için yardım konusunu meclisimize getirdik. Oy birliğiyle de böyle bir yardımın yapılması yönünde karar alındı. Başvuran esnaflarımızın hesaplarına paraları yatırıldı. Bundan sonra da başvurular doğrultusunda yardımlara devam edeceğiz. Kapalı olan işyerlerinden, yaklaşık 1 yıldır vergi ve harç almıyoruz. Kapalı oldukları sürece bu uygulamamızı sürdüreceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

2021-03-26 17:08 - SAĞLIK

Twitter'ın ilk tweet'ini 2,9 milyon dolara aldı!

2021-03-23 14:10 - DÜNYA

Kadri Yıldırım hayatını kaybetti

2021-03-29 18:26 - GÜNDEM

"COVID-19 sonradan da kalıcı etki bırakıyor"

2021-03-23 12:00 - SAĞLIK

6 kalem gıda maddesi satın alınacak

2021-03-28 19:10 - YAŞAM

Kılıçdaroğlu Bursa'dan gençlere seslendi

2021-03-26 16:16 - POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

2021-03-23 14:23 - POLİTİKA

ABD Dışişleri Bakanı'ndan 'Türkiye' açıklaması

2021-03-23 14:05 - DÜNYA

Muğla Büyükşehir'den organik ve yöresele destek

2021-03-26 13:46 - EKONOMİ

Macaristan'daki Türk girişimciden online market

2021-03-30 09:20 - DÜNYA

İlgili Haberler

Siirt’te TPAO Tarafından Petrol İçin Kamulaştırma Yapılacak

14:30 - EKONOMİ

Siirt TSO Başkan Vekili Çalapkulu: “Yatırımcının Yanındayız”

15:59 - EKONOMİ

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Basın Platformunun Durağı Trabzon Oldu

21:56 - YAŞAM

NLK Bilgi Teknolojileri A.Ş., Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i Ağırladı

21:54 - TEKNOLOJİ

Siirt’te “Açık Hava Aile Konseri” Coşkusu

15:07 - GÜNDEM

Siirt AK Parti Teşkilatından Geniş Gündemli Basın Toplantısı

14:37 - GÜNDEM

Siirt’te TPAO Tarafından Petrol İçin Kamulaştırma Yapılacak

14:30 - EKONOMİ