?>

Kayıp hemşirenin ailesi umutla gelecek haberi bekliyor

Kayıp hemşirenin ailesi umutla gelecek haberi bekliyor

GÜNDEM - 4 yıl önce

Siirt'in Pervari ilçesinde piknik yaptıkları sırada Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmaları 59 gündür aralıksız devam ediyor.

Beğendik beldesi yakınlarında ayağı kayarak Müküs Çayı'na düşen İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Halime Timurtaş'ı kurtarmak amacıyla suya giren ancak akıntıya kapılan Güneş için ekiplerin arama seferberliği 59 gündür sürdürüyor. Çalışmalara iş makineleri da katıldı. İş makineleri yardımıyla suyun yönünü değiştirilerek çalışmalara destek olunuyor. Devletin oğlunun bulunması için bütün imkanları seferber ettiğini söyleyen hemşirenin babası Aydın Güneş, arama çalışmalarına katılan personellere ve yetkililere teşekkür etti. Acılarının büyük olduğunu ifade eden Güneş, "59. gününde bir arkadaşını kurtarmak için kendini su attı. Hayatını kaybetti. Halen bulunamadı, çalışmalar devam ediyor. Bir an evvel bulunmasını istiyoruz. Alla devletimize güç versin. Çok zor durumdayız. Bir an önce bunun bulunmasını istiyoruz” dedi.

Güneş'in bir an önce bulunmasını ümit ettiklerini dile getiren AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, bütün kurumlarla Güneş'in bulunması için el birliğiyle çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Coğrafyanın çok zorlu olduğuna dikkati çeken Akkoyun, “Yaklaşık 2 ay önce Müküs Çayı'nda suya kapılan arkadaşını kurtarmak için suya atlayan Eyüp Güneş kardeşimizi 2 aya yakındır arama çalışmaları devam etmektedir aralıksız olarak. AFAD, jandarma, su altı dağcı ekibi, polis, su altı ekipleri, korucular ve diğer jandarma ekiplerinin unsurları çalışmalara katılmaktadır. Çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam etmektedir. Bizim şuanda en büyük amacımız Eyüp Güneş kardeşimizi bir an önce bulmak ailesine bir teselli anlamında bu acılarını hafifletmek adına kendilerine teslim etmek. Dolayısıyla bu çalışmalarımız bu hedeftedir” diye konuştu.

 Çalışmalara Müküs köprüsünün Çeme Sidan deresinde devam ediliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te 2 terörist etkisiz hale getirildi

2022-08-02 18:12 - ASAYİŞ

Jandarma hayvan koruma timi denetimlere başladı

2022-08-04 20:30 - ASAYİŞ

Bu yoldan geçmek sürücülerin en büyük kabusu

2022-08-04 17:50 - YAŞAM

Boğulma tehlikesi geçiren genç tedavi gördüğü hastanede öldü

2022-08-04 20:33 - ASAYİŞ

Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne Katıldı

2022-08-04 20:25 - POLİTİKA

Müftü Kapıcıoğlu , Siirt YKS il birincisini ödüllendirdi

2022-08-01 19:52 - GÜNDEM

Siirt'te 12 güvenlik korucusu alınacak

2022-08-01 19:49 - GÜNDEM

Jandarma, fıstık hırsızlığına karşı bağ ve bahçelerde kuş uçurtmuyor

2022-08-02 18:14 - ASAYİŞ

Hurma yüklü tır yandı

2022-08-05 21:46 - ASAYİŞ

Evinin Bahçesindeki Ağaçtan Düşen Kişi Ağır Yaralandı

2022-08-01 19:54 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM