?>

Kilis, yeni hastanesinde hasta kabulünü Ekim ayında yapacak

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Kilis'te yapımı devam eden Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Mülteciler için AB Mali Yardım Programı (FRİT) kapsamında finanse ettiği Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaat sahasını gezdi.

SAĞLIK - 4 yıl önce

KİLİS (İGFA)- Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Kilis'te yapımı devam eden Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaat sahasını ziyaret etti. Büyükelçi'ye saha ziyaretinde, Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Proje Yöneticisi Helin Ruf Uçar eşlik etti.

337 yatak kapasitesi ve ileri teknoloji sağlık ekipmanıyla hizmet verecek olan 21 polikliniği ile hastanenin bölgenin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak hastanenin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Ekim ayında hizmete girmesi planlanan hastaneyle Kilis'teki sağlık hizmetlerinin çok daha güçleneceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) Proje Yöneticisi Helin Ruf-Uçar, yeni hastanenin inşasına verdikleri önemi ve Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasındaki başarılı iş birliğini anımsattı. Suriyeli nüfusun Kilis nüfusunu geçtiğini belirten Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, sağlık hizmetlerinin eşit olarak verildiğini söyledi.Hatırlanacağı gibi AB'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) fonlarıyla (50 milyon euro) finanse edilen hastanenin inşaatı Mayıs 2019'da başlamıştı. 19 bloktan oluşan hastanenin komplekste hasta kabulüne 2021 yılı sonbaharında başlaması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Mesut Özil Fenerbahçe'ye imzayı attı

2021-01-27 14:48 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Battalgazi Belediyesi'nden Göztepe'ye kreş

2021-01-28 09:21 - GÜNDEM

Siirt'te elektrikli tandır fırınlarına talep çoğaldı

2021-01-28 12:37 - GÜNDEM

Cinsiyet değiştiren oyuncu, eşinden ayrılıyor

2021-01-27 17:36 - MAGAZİN

Bursa Gürsu'da peyzaj güzelliği

2021-01-27 18:06 - YAŞAM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Dicle Elektrik Masa Tenisi Takımı Türkiye Şampiyonasında Mücadele Edecek

10:33 - SAĞLIK

Siirt’te En İyi Narkotik Polisi: Anne" Projesi Kapsamında Siirt'te Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

10:09 - SAĞLIK

Genç Yaşta Kalp Krizi Uyarısı: “Vakalar 20’li Yaşlara Kadar İndi”

00:16 - SAĞLIK

Gördüm-Duydum-Yazdım

00:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM