?>

Kırmızı Şanlıurfa, yeşile döndü

Şanlıurfa'da hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arasında, hafta sonu ise Cuma gününden başlayarak Pazartesi saat 05.00'a kadar kesintisiz olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonrası Koronavirüs haritası yeşile döndü.

GÜNDEM - 6 yıl önce

Şanlıurfa'da korona virüs ile ilgili yapılan sıkı denetimler ve alınan önlemler meyvelerini vermeye başladı. Yaklaşık iki ay önce kırmızı olan korona virüs haritası, kısa sürede yeşile döndü.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu, korona virüs salgınında gelinen son durumu değerlendirdi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplanan İl Pandemi Kurulunda, hafta sonu ve gece devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları, bulaşma riski yüksek olan mekanların kapalı tutulması ve sürdürülen sıkı denetimler sonucu ortaya çıkan tablo masaya yatırıldı.

Tedbirlerin sıkı tutulduğu sürece bulaşma ve vaka sayılarında azalma olduğunu ortaya çıkan verilerden rahatlıkla görebildiklerini belirten Vali Erin, riskli alanlarla ilgili tedbirler almaya devam ettiklerini ifade etti.

Salgınla mücadelede görevli tüm kamu çalışanlarının büyük bir sorumluluk üstlendiğini hatırlatan Vali Erin, tedbir ve denetim faaliyetlerinde rehavete yer olmadığını, ilk günkü titizlikle faaliyetlerin sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi. Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarından sonra en büyük çabayı denetim ekiplerinin gösterdiğini kaydeden Vali Erin, günde bin 500 ile 2 bin arası personelin iş yeri, alan ve izolasyon denetimi yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.Şanlıurfa'da alınan önlemler sonrası yaklaşık iki ay önce kırmızı olan harita tamamen yeşile döndü.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'a soruşturma

2021-01-04 10:18 - POLİTİKA

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM