?>

Kocaeli'de su kabakları sanat eserine dönüşüyor

Geçmişte büyüklerin su taşımak için kullandığı su kabakları bu günlerde KO-MEK'te usta ellerle sanat eserine dönüşüyor.

YAŞAM - 5 yıl önce

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) alternatif el sanatları ürünleri kursları açıyor. El sanatları alanında farklı branşlarda kurslar açarak birbirinden güzel ürünler ortaya koyan KO-MEK şimdi de su kabağı işlemeciliği kursu açtı.  Derince KO-MEK kurs merkezinde açılan kursa vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

SABIR VE EMEK

Geçmişte büyüklerin su taşımada kullandığı su kabakları bu günlerde usta ellerde sanat eserine dönüşüyor. Kursa katılan vatandaşlar, küçük matkaplarla kabaklara şekil verirken, ortaya göz alıcı eserler çıkıyor. Boyanan ve verniklenen su kabakları birbirinden güzel avize ve gece lambalarına dönüşüyor.AZMİ ENGELİNİ YENDİ

Su kabağı işlemeciliği kursunun açılmasından memnun olduklarını belirten kursiyer Nuran Bacakoğlu, “Yaptığımız ürünleri Komeksepeti.com adresinde satışa çıkararak gelir sağlamış oluyoruz” dedi. Su kabağı işlemeciliği kursuna katılan Özlem Çukur ve down sendromlu kızı Yasemin ile birlikte inanılmazı başararak birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Su kabağına yeniden hayat veren down sendromlu Yasemin aynı zamanda masa tenisi Türkiye birinciliği, uzun atlama ve koşu yarışmalarında dereceleri bulunuyor.   

HANGİ AŞAMALARDAN GEÇİYOR

Uzun uğraşlar sonunda adeta sanat eserine dönüşen su kabakları şu aşamalardan geçerek evleri süslüyor. Su kabaklarında desen veren kursiyerler daha sonra desen aralıklarını teker teker sabırla delerek işe koyuluyor. Delinen su kabakları inceltilerek kesilme işlemine koyuluyor. Çatlatma ve yakma işlemlerinin ardından boyama işlemine koyulan kursiyerler boyanan su kabaklarını vernikleyerek aydınlatma yapıyor. Aydınlanan su kabakları adeta masalsı bir geçmişten izler taşıyarak evleri süslemeye başlıyor.

KO-MEK eğitimlerinden ücretsiz yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını KO-MEK’in resmi internet sitesi olan www.komek.org adresi üzerinden yapabilir.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

Ağır sektörlerde görevi 'Cobot'lar devraldı!

2021-04-20 10:04 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Akçil, Yargı Mensuplarıyla Buluştu

11:59 - YAŞAM

"Su Geleceğimizdir"

11:59 - YAŞAM

Hafta sonu Botan Çayı doldu, çevre yine çöplerle kaplandı

11:55 - YAŞAM

Çocuklar İçin Ortak Saha Denetimi

11:54 - YAŞAM

Emrah'tan Siirt'in tanıtımına yönelik çalışmalar

11:52 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt'te sürücüler yollardan dert yanıyor

12:00 - GÜNDEM

Akçil, Yargı Mensuplarıyla Buluştu

11:59 - YAŞAM

"Su Geleceğimizdir"

11:59 - YAŞAM

Anız Yangınlarına Sıkı Denetim İstendi

11:57 - GÜNDEM

Hafta sonu Botan Çayı doldu, çevre yine çöplerle kaplandı

11:55 - YAŞAM