?>

Kulüpler Yasası Meclis'e geliyor

Hükümet, futbol kulüplerinde gelirleri aşan borçlanmalardan yöneticilerin sorumlu olmasını öngören yasal düzenlemeyi Meclis'e getirmeye hazırlanıyor. Uzmanlar, yasa tasarısında ciddi sıkıntılar bulunduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kulüpler federasyon ve kulüpler üzerindeki gücünün artacağı uyarısında bulunuyor.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Saffet Sancaklı'nın öncülük ettiği ‘Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanun Teklifi' Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getiriliyor. Bloomberg'ün tasarı hakkında doğrudan bilgi sahibi bir hükümet yetkisine dayandırdığı habere göre, kulüplerin harcamalarındaki artışı dizginlemeyi amaçlayan düzenleme gelecek ay TBMM'ye sunulacak.

Yabancıların ortak olması kolaylaştırılıyor

Haberde eski futbolcu Milletvekili Saffet Sancaklı'nın konuyla ilgili görüşleri de yer aldı. Sancaklı'nın verdiği bilgiye göre tasarı yasalışırsa yabancı yatırımcıların Türk kulüplerine ortak olması kolaylaştırılacak. Saffet Sancaklı daha önce yaptığı açıklamada. kulüplerin borçlarının toplamda 2,4 milyar doları aştığını belirterek 'Bu işe mutlaka devletin el koyması lazım" demişti.

Çalıştay yapılacak

Tasarıya dair çalışmalarsa devam ediyor. Kulüpler Birliği'nin hukukçuları bir toplantı yapıldı. Kulüp avukatlarının da katılacağı bir çalıştay daha yapılacak ve oluşturulacak görüş basına da açıklanacak. Kulüp yöneticilerine; belirlenen bütçeyi aşmaları halinde şahsi sorumluluk getiren ve hapis cezası da öngören tasarının yıl sonuna kadar TBMM'de yasallaşması bekleniyor.

Değişiklikler

Yeni tasarıda bulunan bazı değişiklikler şöyle:

1-Kulüpler artık dernek statüsünde olmayacak. Böylece İçişleri Bakanlığı bünyesinden çıkartılacaklar.2-Kulüplerin denetimini Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Yani bir kulüp kurulurken onayını bakanlıktan alacak ve yaşamı boyunca da bakanlıkça denetlenecek.3-Yöneticilere kendi dönemindeki harcamalardan ve borçlandırmalardan doğrudan sorumluluk ve hapis cezası gelecek.4-Tahkim Kurulu gibi spor yargı organlarına düzenlemeler getirilecek. Türk Ticaret Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile uyum aranacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk istifa etti!

2021-01-19 17:29 - SPOR

AK Parti'den 'Hayvan Hakları Yasası' açıklaması: Önümüzdeki haftalarda yasalaştıracağız

2021-01-20 14:59 - GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi Kayseri'den istifa açıklaması (ÖZEL HABER)

2021-01-21 11:36 - GÜNDEM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

Gaziantep FK, teknik direktör Ricardo Sa Pinto ile anlaştı

2021-01-20 17:50 - SPOR

Ivana Sert, aşka geldi

2021-01-22 10:17 - MAGAZİN

Sivas'ta sağlıkta değişim ve dönüşüm

2021-01-26 10:47 - SAĞLIK

Vakıfbank'ın bileği bükülmüyor

2021-01-23 16:03 - SPOR

İlgili Haberler

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM