?>

Malatya Doğu Anadolu'nun değil Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak

TRT GAP Radyo'ya bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehirde başlayan 2 yıllık süreçteki değişim ve dönüşümü anlattı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TRT GAP Radyo'nun başarılı programcılarından Arzu Duraner'in hazırlayıp sunduğu, ‘Yöremizden' programının canlı telefon bağlantısıyla konuğu oldu. Malatya'da yapılan yatırım ve hizmetlerle birlikte yapılacak olan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'da Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Malatya'nın geçmişte kahramanlık ve ilim irfan destanlarına bu dönemde hizmet destanlarını ekleyerek devam edeceğini ifade eden Başkan Gürkan, 'Programın içeriğinden bahsederken Doğu Anadolu'nun parlayan yıldızı Malatya tabiri kullanıldı. Doğu Anadolu'nun değil ülkenin parlayan yıldızı olmak için gayret ve çabamız var. Türkiye'de önemli yatırımlara imza atan ve yıllarca sürecek olan hizmetlerin çok kısa süre içerisinde yatırıma dönüştürülmesi ve hizmete dönüştürülüp vatandaşa sunulması noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi mesafeler kat ettik. Ulaşım noktasında Malatya çağ atlama hüviyeti içerisindedir. Doğu ve Batı'yı birbirine bağlayan tek arterli ve uluslararası olan yolu, 5 arterli yola dönüştürme noktasında yoğun çalışma yapılıyor. Anayurt diye tabir ettiğimiz Kuzey bölüme alternatif yolu ve Güney bölüme alternatif olarak da Danişmend Gazi Bulvarı'nı açtık. Hemen bu yıl içerisinde Kuzey Kuşak Yolu ve önümüzdeki yılda Güney Kuşak Yolu hizmete açacağız. Yine Karayollarının yapmış olduğu Kuzey Çevre Yolu'nun da önümüzdeki yıl hizmete girmesiyle Malatya 5 arterli yolların olduğu bir hüviyete bürünecek" dedi.

KAHRAMANLIK DESTANI

Ataların yazmış olduğu medeniyet, ilim irfan ve kahramanlık destanlarına kendilerinin de hizmet destanları yazarak katkıda bulunacağını açıklayan Başkan Gürkan, "2 yıl içerisinde yaptığımız çalışmaların sadece başlıklarına bakıldığı zaman Malatya tarihinin toplam yatırımlarının daha ötesinde yatırımların yapıldığını görüyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde ekibimiz ve Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızla birlikte Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize, çalışmalarımızda bizlere destek veren bakanlıklarımıza, bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

Malatya Doğanşehir Kaymakamı'na Kızılay'dan plaket

2021-02-18 13:40 - YAŞAM

Paris Hilton nişanlandı

2021-02-18 16:25 - MAGAZİN

Malatya Doğanyol'da deprem konutları yükseliyor

2021-02-20 10:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM